FOTO: Zimska služba spremno dočekala snijeg: Ceste čisti 13 ralica!

Osvježeno 24.1.2014. u 18:44 sati:

U više navrata najavljivali smo kako će nam u petak pasti snijeg. To se i dogodilo. Na području međimurskog kraja od jutarnjih sati pada snijeg koji bi prema najavama prognostičara trebao padati i u subotu.

Iz Zimske službe Županijske uprave za ceste poručuju kako su prvi snijeg dočekali u punoj pripravnosti. Od voditelja Stjepana Marčeca saznajemo da je stanje u prometu zadovoljavajuće i sve županijske ceste su prohodne. Na prometnicama ima kašastog snijega, u prometu nema većih zastoja, no valja biti oprezan u vožnji.

Ceste se čiste prema prioritetima, a u ovim trenucima na terenu je osam ralica s posipačima, dva kombi vozila s posipačima i još tri ralice. Dodatni problem stvaraju grane na cestama koje se lome zbog težine snijega, pa je jedna ekipa angažirana na uklanjanju istih. Marčec kaže kako nam je do sada palo 10 centimetara snijega.

Županijska uprava za ceste Međimurske županije gospodari sa ukupno 221,9 km županijskih cesta i 231,7 km lokalnih cesta, kako u ljetnim tako i u zimskim uvjetima. Održavanje svih cesta povjereno je ugovorom između Županijske uprave za ceste Međimurske županije i zajedničkog ponuditelja TEGRA d.o.o. Čakovec i Pavlic-asfalt-beton Goričan.

Održavanje ceste u zimskim uvjetima vrši se prema određenim stupnjevima pripravnosti, a same dionice cesta održavaju se prema unaprijed određenim razinama prednosti i služnosti. Cesta se za vrijeme zimskih uvjeta, sukladno pravilniku održavanja javnih cesta, smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije