Oprez! Policija ove subote u pojačanoj kontroli zimske opreme

U subotu 25. siječnja tijekom dana, policijski službenici Postaje prometne policije provesti će operativnu akciju “Zimski uvjeti na cesti”.

Akcija će biti usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima u vrijeme zimskih uvjeta na cestama bez propisane zimske opreme, suzbijanje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja. Vozila bez propisane zimske opreme isključivati će se iz prometa, dok će se vozači sankcionirati sukladno odredbama Zakona o sigurnosti na cestama.


43 prekršaja biciklista i pješaka

U srijedu, 22. siječnja, tijekom dana, policijski službenici Policijske uprave međimurske, proveli su preventivno-represivnu akciju “Pješaci i vozači bicikla oprez!”. Tijekom akcije utvrđena su 43 prekršaja, od čega 7 prekršaja pješaka, 5 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 3 prekršaja vezanih uz uporabu mobitela i drugih uređaja i 28 ostalih prekršaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije