U Međimurje stiže prava zima i čak do 30 centimetara snijega

Iznad prosječno visokim temperaturama za ovo doba godine i južini koja nas je umarala i izazivala zdravstvene tegobe – došao je kraj. Prema prognozama u kontinentalnom dijelu zemlje temperature će napokon pasti ispod ništice, a za kraj tjedna najavljen je snijeg.

Crometeo javlja kako nam četvrtak donosi novu postupnu promjenu vremena. Opet će biti oblačnije, ali i malo hladnije. Moguća je i kiša. Jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između -1 i 4, a najviša dnevna od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva. U noći na petak stiže zahlađenje pa će kiša u gorju prijeći u snijeg. U petak će biti oblačno, vjetrovito i sve hladnije.

Bit će obilnih oborina, osobito u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj. U gorju već od jutra snijeg pa tijekom dana u Gorskom kotaru i Lici može napadati i preko 30 cm snijega nošenog olujnim sjeveroistočnim vjetrom. Snijega će biti i u nizinama sjeverozapadne Hrvatske, osobito u Međimurju i Hrvatskom zagorju gdje također može biti većih količina. Posvuda će puhati jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka od -2 do 3°C.

Snijeg bi u našim krajevima trebao padati i u subotu, a jutra u nedjelju i ponedjeljak bit će izrazito hladna i to – 10 stupnjeva. Ovakvo vrijeme djeci donosi radost, a vozačima stvara probleme na cestama, pa bi bilo poželjno da na put ne kreću bez zimske opreme. Očekuje se da će nam pasti oko 30 centimetara snijega te su ove najave dovoljno veliko upozorenje zimskim službama da budu spremne za čišćenje. Nama će biti dovoljno da pripremimo lopate.

(Izvor: DHMZ)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije