TZ općine Nedelišće i vinski klub organizirali Vincekov pohod

Minule subote, 18. siječnja u organizaciji Tursitičke zajednice općine Nedelišće i Međimurskog vinskog kluba održan je Vincekov pohod. Po gotovo proljetnom vremenu na pohod se odazvalo preko stotinu zaljubljenika u prirodu i dobru vinsku kapljicu. Na pohodu su sudjelovali i članovi i članice Udruge žena i Međimurske grude iz Dunjkovca.

Okupljanje je bilo u jedanaest sati ispred društvenog doma u Macincu gdje su nas vrijedne članice Udruge žena Macinec počastile domaćim slaninama na kruhu, te vinom, čajem i kolačima. Nakon okrijepe krenulo se u šetnju dugu nešto više od 9 kilometara prema Vinskoj kuću Kerman u Svetom Urbanu.

Uz nekoliko usputnih zaustavljanja oko četrnaest sati stigli su na cilj. U vinogradu Zvonka Kermana održana je ceremonija vezana uz dan sv. Vinka i početak radova u vinogradima. Ceremoniju je predvodio župnik župe Presvetog trojstva iz Nedelišća vlč. Nikola Samodol.

U kulturno – zabavnom dijelu programa sudjelovali su članovi KUU Seljačka sloga iz Nedelišća te duo Vega. Na ceremoniji kod Vinske kuće Kerman pridružili su im se i članovi RK IPA Međimurje. Uz dobro jelo i još bolje vino druženje se nastavilo do večernjih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije