U Varaždinu započela izgradnja studentskog restorana

U roku od šest mjeseci varaždinski će studenti, koji se trenutačno hrane u tri restorana uključena u sustav x-ica, napokon dobiti pravi studentski restoran. U Merlićevoj ulici pokraj studentskog doma počeli su radovi na izgradnji paviljon na u kojem će biti smješten suvremen, niskoenergetski studentski restoran.


Obnovljivi izvori

– Restoran će imati 300 mjesta za studente i 60 za profesore, prostirat će se na 1000 četvornih metara, a koristit će obnovljive izvore energije – kazao je upravitelj Studentskog doma Varaždin Nenad Milijaš, istaknuvši kako bi radovi trebali biti dovršeni u roku od šest mjeseci.

– U slučaju više sile rok se može prolongirati maksimalno do 15. rujna – pojasnio je Milijaš, koji ne zna što izgradnja ovog restorana znači za dosadašnje restorane u kojima se varaždinski studenti hrane. – To je pitanje u nadležnosti Ministarstva obrazovanja, no pretpostavljam da će biti nekih izmjena – kazao je Milijaš.


Fondovi

Projekt izgradnje restorana financiralo je Sveučilište u Zagrebu, a radi se o prvoj fazi izgradnje sveučilišnog kampusa u Varaždinu. Radovi na izgradnji restorana vrijedni su 13,5 milijuna kuna, a posao je dobila varaždinska tvrtka Hidroing. U drugoj fazi planira se izgradnja nove zgrade FOI-a i paralelno s tim proširenje smještajnih kapaciteta.

Vrijednost druge i treće faze procjenjuje se na više od 100 milijuna kuna, a Milijaš kaže kako Sveučilište čeka raspis natječaja za Strukturne fondove Europske unije. – Obje faze prošle su na indikativne liste za strukturne fondove i realno je za očekivati da ćemo u narednih nekoliko godina osigurati sredstva za izgradnju nove zgrade FOI-a i paviljona s oko 400 do 500 mjesta za studente – smatra Milijaš.

Prema nekim procjenama, u Varaždinu trenutačno nedostaje oko 300 mjesta u domu za studente, a prema anketama, više od 60 studenata u Varaždinu želi i treba smještaj u studentskom domu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije