Održana redovna godišnja skupština Puhačkog orkestra Goričan

U subotu 11. siječnja 2014. u Domu kulture Goričan održana je redovna godišnja skupština Puhačkog orkestra Goričan. Puhački orkestar osnovan je 15.1.1997. godine, na inicijativu nekoliko mještana, a na temelju tradicije stare 110. godina po kojoj je Goričan poznat po limenoj glazbi.

Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik Puhačkog orkestra Ivan Dominik, koji je na početku pozdravio sve prisutne, a potom iznio izvješće o radu Puhačkog orkestra Goričan za 2013. godinu. Tijekom 2013. godine orkestar je imao mnogo nastupa, a najznačajniji su: Županijska predsmotra puhačkih orkestara u Belici, Državna smotra puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom, Županijska smotra puhačkih orkestara Međimurja u Domašincu, nastupi u Lendavi, Draškovcu, Božićni koncert u Goričanu i sva općinska događanja u Goričanu.

Predsjednik se zahvalio općini Goričan i načelniku na financijskoj potpori, no iznio je da je svaka potpora  dobro došla, te zamolio općinu Goričan da malo pojača financijsku potporu, jer tih 15.000 kuna koje dobiju nije dosta za sve aktivnosti orkestra. Puhački orkestar  je snimio svoj CD, te je on predstavljen za dane općine Goričan.

U planu za 2014. godinu, glavna preokupacija je nabava novih instrumenata za pomladak,  a to je novih 15  puhača za koje trebaju instrumenti. Također moraju urediti prostoriju koju su dobili od općine, a u planu su im  nastupi u inozemstvu i po  Hrvatskoj. Orkestar se zahvaljuje svojim sponzorima Tehnix iz Donjeg Kraljevca i Pekari Šercer, te svim mještanima Goričana koji svojim dobrovoljnim novčanim prilozima podupiru orkestar.

Voditelj orkestra, maestro Luka Dominik, podnio je svoje izvješće u kojem je naglasio da se orkestar odlično predstavio na Državnoj smotri u Novom Vinodolskom, te da orkestar spada po rangiranju, u B kategoriju orkestara. Od studenog 2013. radi se sa 15 novih puhača, djece iz Osnovne škole Goričan od 1 do 5 razreda. U 2013. godini orkestar je imao 70 proba i oko 30 nastupa. Puhački orkestar Goričan ukupno broji blizu 40 svirača svih uzrasta.

Financijsko izvješće podnijela je blagajnica Ana Dominik, te naglasila da su uz prihode i rashode nešto i “zašparali”, nisu sve potrošili. Prisutan na skupštini bio je i načelnik općine Goričan, Mario Moharić, koji je sve prisutne pozdravio, te pohvalio rukovodstvo orkestra i sve članove orkestra na izuzetnom radu i promociji općine Goričan. Što se tiče veće financijske potpore orkestru, naglasio je da čim bude više novaca u proračunu općine, da će se i onda povećati financijska pomoć.

Ispred DVD Goričan prisutne je pozdravio Christijan Plakalović, te se zahvalio na suradnji koja se manifestira prigodom raznih svečanosti DVD Goričan, te ih zamolio za daljnju suradnju. Ispred Mažoretkinja Goričan, prisutne je pozdravila Senka Vranešić, te se zahvalila na suradnji i želi da ta suradnja i dalje nastavi.

Uz sve prije spomenute, na skupštini su bili prisutni roditelji članova orkestra, mještani Goričana, predstavnici Udruga iz Goričana, gosti iz Puhačkog orkestra Dekanovec, članovi Limene glazbe Goričan, sponzori i ravnatelj Osnovne škole Goričan Stjepan Vadlja. Na kraju je za sve prisutne priređen domjenak, a ulogu glavnog kuhara preuzeo je poznati “gorčki” kuhar Zlatko Matić-Laki, koji je i sam glazbenik, a svira i u Limenoj glazbi Goričan. Organizaciju oko uređenja dvorane i posluživanja gostiju uspješno je odradio Ivica Špoljarić. Druženje se nastavilo uz glazbu članova orkestra do ranih jutarnjih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije