Zašto je dožupanica Sandra Herman u Donjem Vidovcu dobila kokošje jaje?

Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman u srijedu je stigla u radni posjet Općini Donji Vidovec. Domaćin susreta načelnik Josip Grivec tom je prilikom zamjenici župana prezentirao planove, projekte i potrebe općine za što je zamolio potporu i podršku od strane Međimurske županije.

– Općina Donji Vidovec ima realne planove i projekte te potpora s naše strane neće izostati –  obećala je Herman. Zadržala se u kratkom razgovoru s mladim ljudima koji su na stručnom osposobljavanju u općini. Kako je poznato da je ona veliki zaljubljenik u međimursku kulturnu baština i izradu rukotvorina, boravak u Donjem Vidovcu nastavljen je posjetom obitelji Marije Cenko koja je cijeli svoj život aktivna u društvenom životu mjesta.

Marija je gošći prezentirala svoje rukotvorine za koje je tijekom petnaestak godina izrađivanja  utkala nekoliko tisuća kilometara konca. Herman je bila zadivljena njezinim ručnim vezenim radovima, a Marija je njoj, županu Matiji Posavcu i Međimurskoj županiji poklonila svojih ruku djelo. No, to nije bilo sve. Po starom donjovidovskom običaju, za prvi posjet domu obitelji Cenko zamjenica župana dobila je i kokošje jaje. 

Nakon posjete Donjem Vidovcu, Sandra Herman uputila se u Donju Dubravu gdje je bila dragi gost međimurske primadone Tete Lize. Uz razmjenu dobrih želja u njezinom toplom domu, na kraju je pala i međimurska pjesma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije