U Prelogu održan koncert Malenih i Puhačkog okrestra

U organizaciji Doma kulture Grada Preloga na blagdan Sveta tri kralja, u ponedjeljak 6. siječnja 2014. godine održan je Božićno novogodišnji koncert Dječjeg pjevačkog zbora Maleni Prelog i Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Na pozornici je muziciralo stotinjak djece sa područja Grada Preloga izvodeći Božićno novogodišnje pjesme, po zadnji puta ovih blagdana. Dječji pjevački zbor izveo je šest pjesama u pratnji profesora Danijela Ota, dok je Puhački orkestar izveo pet skladbi. Na završetku koncerta zajednički su izveli tradicionalnu hrvatsku pjesmu Tri kralja jahahu.

Dječji pjevački zbor Dječji pjevački zbor osnovan je 9. ožujka 2009. godine i djeluje u sklopu ustanove Dom kulture Grada Preloga, okuplja djecu uzrasta od 4 do 14 godina i djeluje u dvije grupe. Voditeljica zbora je profesorice glazbe Jasmina Malek Križanac. Nastupali su gradskim manifestacijama, priredbama, sajmovima i samostalnim koncertima.

Potrebno je istaknuti značajnu postignuće na državnom natjecanju dječjih zborova u  2013. godini, nastupom u Varaždinu gdje su osvojili drugu mjestu. Puhački orkestar Grada Preloga osnovan je 21. studenoga 2013. godine na inicijativu Grada Preloga i Doma kulture Grada Preloga. Okuplja djecu školskog uzrasta i trenutno broji 42 člana. Voditelj orkestra je profesor Igor Hrustek.  Nastupali su na završnoj priredbi  Ljetnih radionica Grada Preloga, na Priredbi u sklopu Dječjeg tjedna  i na humanitarnom koncertu u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije