Adventno božićni koncert u Štrigovi: Božji nam bude rođen sin

U subotu 21.12.2013. održan je tradicionalni adventno-božični koncert u lendavskoj crkvi Sv. Katarine. Započeo je sa Svetom Misom na hrvatskom jeziku koju je predvodio vlč. Marko Zadravec – voditelj Hrvatske katoličke misije u Mariboru. Uvodne riječi pozdrava i dobrodošlice gostima uputio je lendavski župnik Martin Dolamič.

Svetu Misu s kora je pratio Mješoviti zbor KUD-a »Sv. Jeronim« iz Štrigove prekrasnim misnim pjevanjem uz orguljsku pratnju Mateja Ščavničara. Prepuna crkva vjernika, poruke iz Evanđelja, zborska pjesma učinili su Svetu Misu posebnom za sve prisutne a posebno za Hrvate koji misi na hrvatskom jeziku prisustvuju jednom godišnje.

Nakon Svete Mise započeo je Adventno božićni koncert uvodnom međimurskom popevkom »Dete milo« u izvedbi Mješovitog zbora KUD-a »Sv. Jeronim«. Prijatno iznaneđenje, simpatičnu i krasnu izvjedbu božićnih i crnačkih duhovnih pjesama na engleskom jeziku priredio je Zbor dječaka OŠ Štrigova.

Između nastupa zborova biranim tekstovima kroz božičnu priču i najave vodila nas je moderatorica Štefanija Horvat. Ženska vokalna skupina Stridonne svojim anđeoskim glasovnim mogučnostima i interpletacijom nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Mješoviti zbor je završio koncert pjesmama Večernji zvon i O najsvjetlija uz veliki aplauz prisutnih. Voditeljica i dirigentica je Nora Nemec.

Na kraju priredbe predsjednik HKD Pomurje Đanino Kutnjak pozdravio je sve prisutne, goste uzvanike i načelnika općine Štrigova Stanislava Rebernika. Zahvalio se je vlč. Marku Zadravcu na darovanoj Sv. Misi i župniku Martinu Dolamiču na gostoprimstvu, a izvođačima na prekrasnom koncertu kojim su maloj hrvatskoj zajednici u Pomurju učinili ljepše božične blagdane.

Gosti iz Štrigove i članovi HKD Pomurje sa svojim župnicima su nastavili druženje na večeri u dvorani lendavskog župnog dvora uz pregršt lijepih riječi, zajedničkim pjesmama, zdravicama i obostrano obećanje da je ovo početak lijepog prijateljstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije