Gradonačelnik i zamjenici Badnjak proveli darivajući potrebite

Ni dan prije Božića za gradske čelnike nije bio predviđen za odmor. Božićno vrijeme prilika je da se prisjetimo naših sugrađana kojima je potrebna pomoć.

Jutro su gradonačelnik Stjepan Kovač i njegovi zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan započeli u obitelji Branke Mikulić iz Čakovca. Obitelj Mikulić živi u trošnoj kućici s četvero djece od kojih jedno ima Dawnov sindrom. Misija dana bila je vratiti osmijeh na dječja lica te ih razveseliti prigodnim poklonima, a majku su razveselili kućnim potrepštinama i hranom kako bi božićni stol i u toj obitelji ove godine bio bogat.

    

Nakon posjeta obitelji Mikulić, gradonačelnik se u pratnji zamjenika zaputio na groblje kako bi u znak sjećanja i zahvale bivšem gradonačelniku Branku Šalamonu zapalili svijeće. Svijeće su čelnici grada zapalili i na Spomen zidu poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Međimurja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Svjesni potrebe da pomoć ranjivim skupinama sugrađana mora stizati cijelu godinu, male poklone pažnje gradonačelnik i zamjenici poklonili su i beskućnicima koji, nažalost, ovu zimu provode prepušteni sami sebi i bez krova nad glavom.

Oni su pak, sa suzama u očima jer ovakvo što zaista nisu očekivali, iskreno zahvalili gradonačelniku te su u razgovoru s čelnicima objasnili svoje probleme i zamolili za bilo kakvu pomoć oko rješavanja problema smještaja. 

Iako je Badnjak bio ispunjen tek malim znakovima pažnje i pomoći ugroženim sugrađanima, gradski su čelnici ustrajni u namjeri da iz dana u dan pomažu i zaštite sve kojima je to potrebno te će ovakvu praksu nastaviti tijekom cijele nadolazeće godine, ali i sljedećih godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije