TUTORIAL: Raskošna kutija knjiga

Želite li dragoj osobi pokloniti ispod bora kreativan poklon, imamo rješenje za vas.

Donosimo vam tutorial za raskošnu kutiju iz Hobby hižice. Dunja i Sanja iz Hobby hižice će vam kroz fotografije pokazati kako odličnu kutiju-knjigu ili bilo koju drugu kutiju možete ukrasiti u nekoliko jednostavnih koraka.

Potreban materijal: Akrilna boja, cracking primer i cracking pasta, strukturna psta, šablona, antique pasta, kontura za staklo, kist, špatula.


Prvi korak:
Na kutiju spužvicom nanesite akrilnu boju (Raphael br.136). Kad boju nanosimo spužvicm na podlogu-tufkanjem, dobivamo lijepujednolični, zatvorenu teksturu.

Drugi korak: Kad se boja osušila, izrežemo željeni motiv sa salvetice i zalijepimo ljepilom za salvete.Uvijek je dobro kistom nanijeti ljepilo i ispod salvete da bi salvetu lakše i lijepše zalijepili.

Treći korak: Dobro osušimo motiv. 3D šablonom nanesite špatulom strukturnu pastu, koja kad se osuši daje predivan 3D efekt.

Četvrti korak: U međuvremenu na bočni dio kutije nanesite kistom cracking primer.
Osušite. Kad je primer suh kistom nanesite cracking pastu(pasta koja raspucava), koja nam daje odličan efekt raspucalosti.

Peti korak: Nakon što je cracking pasta suha (sušite na zraku ili fenom), i nakon što je strukturna pasta potpuno suha, krećemo na patiniranje.

Antique pastom pomoću spužvice naglašavamo strukture koje smo dobili pomoći šablone i strukturne paste, a isto tako pukotine od cracking paste lagano patiniramo sa nekom od antique pasti (ja sam koristila boju umbra).


Šesti korak:
Ukoliko želite motiv sa salvetice možete dodatno naglasiti i zaokružiti iscrtavanjem pomoću konture za staklo.

Dobili ste originalnu, vintage unikatnu kutiju, koja će biti idealana poklon ispod bora ovog Božića!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije