Predstavljen besplatan program plivanja za čakovečke osnovnoškolce

Uz pomoć profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja te Plivačkog kluba Čakovec osmišljen je besplatan program plivanja za osnovnoškolce s područja Čakovca na gradskim bazenima “Marija Ružić” Čakovec. Osmišljeni program održavat će se šest dana (2.,3.,7.,8.,9., i 10. siječnja 2014. godine) u vremenu od 9 do 13 sati.

Dva sata pod nadzorom voditelja programa osnovnoškolci će učiti osnovne elemente plivačkih vještina i primijenjenog plivanja, a preostala dva sata bit će iskorištena za slobodno kupanje no također pod nadzorom voditelja. Gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je kako je Grad Čakovec prepoznao potrebu organiziranja aktivnosti za djecu tijekom praznika te je stoga u suradnji sa Čakovečkim plivačkim klubom osmislio program korištenja bazena kako bi se učenicima omogućilo aktivnije provođenje zimskih praznika.

Škole su obaviještene o detaljima projekta te su u I., II. i III. osnovnu školu dostavljene suglasnosti koje roditelji učenika moraju potpisati, a učenici ih do 21. prosinca moraju osobno predati na bazenima i to između 10 i 12 sati te 16 i 18 sati. Svi prijavljeni učenici dobit će evidencijske kartice koje moraju predati na ovjeru prilikom svakog dolaska. Roditelji učenika ostalih škola s područja Grada suglasnosti mogu potpisati na bazenima.

Direktor EKOM-a Miodrag Novosel objasnio je kako je ovaj projekt osmišljen i kao zamjena za klizalište koje predstavlja veliki izdatak, a protekla je godina pokazala kako interes građana nije velik. Stoga se krenulo u osmišljavanje drugih, novih i jeftinijih projekata jer postoji želja da se građanima ponude pristupačni i raznovrsni programi.

Za vrijeme zimskih praznika Studio suvremenog plesa “Teuta” Čakovec od 7. do 11. siječnja u Domu amatera organizira besplatne plesne radionice za djecu od 7 do 18 godina. Plesaonicu će voditi i tematski osmisliti voditelj i koreograf Studija Nikolina Mekovec.

Također, organiziraju se i Zimske informatičke radionice: Radionica SCRATCH, Radionica MOJ PRVI PROGRAMSKI KOD i Radionica BLENDER u I. osnovnoj školi Čakovec i to 2., 3. i 8. siječnja. Informacije o informatičkim radionicama zatražite emailom na: ivana.ruzic@skole.hr, a na istu adresu primaju se i prijave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije