Studenti pokrenuli Božićnu humanitarnu akciju pomoći beskućnicima

Suočeni smo s činjenicom kako studenti, uz sve svoje fakultetske obaveze, nemaju previše vremena za nekakve druge aktivnosti. Još u ovo predblagdansko vrijeme, kada su u tijeku kolokvij i poneki ispiti, teško se baviti i nečim drugim izvan toga. Studenti imaju puni potencijal, želje, kreativnosti i upornosti da bi mogli nešto pokrenuti.

Božić – vrijeme darivanja

Ipak, našla se grupa studenata i odlučila napraviti nešto po tom pitanju. Studenti članovi i volonteri volonterske udruge Volim pokrenuli su Božićnu humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava i ostalih potrepština za korisnike ” Prihvatilišta za beskućnike Crvenog križa u Zagrebu”.

Fakultet političkih znanosti izašao im je u susret dajući im na korištenje prostor Studentskog zbora, kako bi lakše organizirali samu akciju. Uz odjeću, nekvarljivu hranu i higijenske potrepštine, sakupljaju se i novčani prilozi koje je moguće ubaciti u kutiju u hodniku fakulteta. Sav novac koji se sakupi FPZG će velikodušno udvostručiti. Vrlo bitno je naglasiti da će se dobiti povratna informacija o tome gdje se taj novac utrošio. Akcija je započela 25-og studenog 2013. Simbolično, mjesec dana prije Božića.

U akciju uključene i naše međimurske studentice

U protekla tri tjedna volonteri su dežurali u dogovorenim terminima, s nestrpljenjem iščekivali ljude s dobrotvornim prilozima. Volonteri su većinom studenti zagrebačkog sveučilišta a među njima ima i vrijednih Međimurki, koje su se priključile ekipi Volonterske udruge Volim.

To su redom Ela Megla studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Draženka Mihalec i Josipa Golubić s Pravnog fakulteta- smjer socijalni rad, Ivana Jesenović, studentica prava te Lana Bene, Lidija Lončarić i Jasmina Grbavec studentice novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

U četvrtom tjednu sakupljanja, od 16. do 20.12.2013., vrata Studentskog zbora će biti otvorena danas, u srijedu od 16 do 19 sati te u petak u istom terminu. Na Badnjak će se sve sakupljeno dostaviti Prihvatilištu u dogovoru sa socijalnom službom Crvenog križa.

Želje za daljnjim radom

Ovo je prva akcija Volonterske udruge Volim od njezine skupštine, koja se održala u studenome. Nakon završetka ove akcije, namjeravaju pokrenuti svoj veliki projekt “Korak po korak” kojim bi radili na uređenju dječjih igrališta i parkova na području grada Zagreba.

Također dogovaraju različite suradnje sa domovima za nezbrinutu djecu, domovima za starije i nemoćne i sličnim ustanovama, gdje bi mladi mogli aktivno sudjelovati. Za to će im sigurno trebati novi članovi i volonteri, pa stoga pozivamo međimurske studente da se uključe u rad udruge. Za početak mogu lajkati stranicu “Volim” na Facebooku i/ili se javiti na email udruge udruga.volim@gmail.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije