Studenti Međimurskog Veleučilišta u Čakovcu u humanoj misiji

Studenti Međimurskog Veleučilišta u Čakovcu pokazali su svoju dobru stranu i odvojili koju kunu iz svojih napola praznih studentskih džepova. U organizaciji Studentskog zbora Međimurskog Veleučilišta u Čakovcu, održana je akcija sakupljanja poklona koji su bili namijenjeni Dnevnom boravku djece “Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije, koji se nalazi u Čakovcu.

Dom za djecu ima dvadesetak stalnih korisnika, među kojima su djeca s najtežim oblicima cerebralne paralize i višestrukim oštećenjima. Najmlađi korisnik ima samo 3 godine, a najstarija korisnica 33 godine. Cilj doma je pomoći roditeljima da se djeca socijaliziraju i da im se približi društvo.

Akcija je dogovorena u samo jedan dan, a u samo 3 dana skupljena je velika količina poklona, među kojim su bile knjige, slikovnice, razne igračke, pa sve do slatkiša svakakvih vrsta. Djecu je posjetilo 6 studenata a tamo su zatekli tri člana te male družine, koji su bili neizmjerno sretni i oduševljeni našim dolaskom. Studenti nadaju da su im barem malo uljepšali ove hladne zimske dane, a osmjeh na licu iako skriven, bio je neizbježan. Ali na ovome nisu stali.

U tijeku je nova humanitarna akcija u kojoj skupljaju odjeću, igračke i božićne poklone za siromašnu obitelj u okolici Varaždina. Nezaposleni otac koji u blagdanskom razdoblju svojoj djeci ne može priuštiti odjeću ni igračke moli građane dobrog srca koji mu mogu pomoći. I oni su se odlučili odazvati ovoj akciji sa sakupljanjem potrebnih stvari, da i njima Božić bude zadovoljstvo, a ne privilegija, tako da ovim putem pozivaju što veći broj ljudi da nam se pridruži u akciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije