General Ante Gotovina: Eto mene ponovno u gardistima!

– Eto mene ponovno u gardistima – rekao je general Ante Gotovina danas na svečanosti na kojoj je proglašen počasnim članom Zrinske garde Čakovec.

U toj udruzi građana, koja ima i povijesnu postrojbu, odlučeno je da se general Gotovina nagradi “za osobiti doprinos u obrani i oslobađanju okupiranih područja tijekom Domovinskog rata, zaštiti integriteta obrambenog i oslobađajućeg Domovinskog rata te zaštiti načela pravednog i uzornog služenja hrvatskim obrambenim snagama i domovini Hrvatskoj”.

 

– Hrvatski je narod na raskrižju civilizacija kao malo koji drugi europski narod imao dug i bremenit put do svoje državnosti. Bremenito je i pravedno čuvati uspomene na naše slavne pretke čiji su životi ostali uzor ljudske i kršćanske nesebičnosti i nastojanja za dobro svog naroda. Hrabrost i žrtva Zrinskih i Frankopana dio je povijesnog i kulturnog identiteta ovog kraja i naše domovine.

Nakon devet stoljeća u obrambenom Domovinskom ratu našoj je generaciji pripala čast oživotvorenja demokratske države kojoj su naši preci kroz povijest težili. Na nama je i obveza generacijama koje rastu prenijeti povijesna znanja o tom dugom putu, o temeljima koji su pretpostavka slobode koju danas živimo. Zrinska garda je hvalevrijedann pothvat, zorni prikaz povijesti koju baštinimo – rekao je u Čakovcu A. Gotovina.

Položio je vijenac kod zida sa spomen-pločama 74 poginulih i nestalih branitelja iz Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije