Ante Gotovina stiže u Čakovec i postaje počasni član Zrinske garde

Na poziv Zrinske garde Čakovec u petak 13. prosinca u Čakovcu će boraviti general Ante Gotovina. U sklopu boravka u Čakovcu održat će se svečanost proglašenja generala Ante Gotovine počasnim članom Zrinske garde Čakovec.

Program započinje u 16 sati dočekom generala Ante Gotovine i prijavkom Zrinske garde Čakovec u dvorištu Zrinskoga grada u Čakovcu. U pratnji gardista i rukovodstva Zrinske garde Čakovec te dužnosnika Grada Čakovca i Međimurske županije general Ante Gotovina uputit će se do Knjižnice Nikola Zrinski Čakovec gdje će kod zida sa spomen pločama 74 hrvatska poginula i nestala branitelja iz Međimurja položiti vijenac i zapaliti svijeće.

Zatim će se uputiti do Katoličkog doma u Čakovcu gdje će se od 16,20 sati održati svečanost proglašenja generala Ante Gotovine počasnim članom Zrinske garde Čakovec. Pozivaju građane, osobito hrvatske branitelje, da dođu pozdraviti generala pobjedničke Hrvatske vojske Antu Gotovinu i sudjeluju u ovoj svečanosti.


Predsjednik RH Ivo Josipović dodjeljuje Priznanje Zrinskoj gardi

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je odluku o dodjeli Priznanja Republike Hrvatske Zrinskoj gardi Čakovec za osobite zasluge u promociji hrvatske povijesti i kulture te očuvanja baštine Zrinskih. Priznanje će se uručiti u prigodi nekog od značajnijih nadnevaka za rad Zrinske garde.

S obzirom da se u veljači iduće godine održava redovita izborna sjednica Skupštine Zrinske garde Čakovec svim je članovima Zrinske garde upućena obavijest s pozivom ukoliko se netko želi uključiti u rad rukovodstva udruge da do kraja siječnja dostavi kandidaturu kako bi se moglo izabrati novo rukovodstvo i nastaviti uistinu aktivno djelovanje sukladno statutarnim zadaćama i planu rada.

Zajedno sa Hrvatskim vojnim učilištem Petar Zrinski u Zagrebu, s kojim je Zrinska garda Čakovec u listopadu prošle godine organizirala međunarodni znanstveni skup na temu “Uloga i značenje glasovitih žena iz obitelji Zrinski i Frankopan”, u pripremi je izdavanje zbornika radova sa ovog skupa. Promocija zbornika radova bit će krajem prosinca u sklopu Dana Učilišta u Zagrebu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije