PZ Josip Štolcer Slavenski nastupa na Gala koncertu u Lisinskom

Velika glazbena poslastica za sve ljubitelje zborskog pjevanja dolazi na kraju ove godine, a to je Gala koncert “Zlatni zborovi”. Ovaj koncert jedna je od posebnih nagrada s ovogodišnjeg 2. natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2013., koje su dodjelili organizator Zagrebački glazbeni podij i pokrovitelj Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog. Na koncertu će nastupiti pobjednici kategorija (mali vokalni sastavi, klape, folklorni ansambli i klasični folklorni zborovi) te osvajači Zlatnih plaketa u sve četiri kategorije.

Ovaj svečani koncert biti će ujedno posvećen i Svjetskom danu zborskog pjevanja (World Choral Day) koji se tradicionalno obilježava druge nedjelje u prosincu, a koji Zagrebački glazbeni podij organizira već 18. godinu. Širom svijeta na ovaj dan organiziraju se brojni koncerti i manifestacije na kojima tisuće pjevača promovira ljubav prema zborskoj glazbi.

Sudionici koncerta:

– Ženski vokalni ansambl ZWIZDE, Zagreb
– Ženska klapa VENTULA, Split
– Folklorni ansambl IVAN GORAN KOVAČIĆ, Zagreb
– Mješoviti i Ženski akademski zbor Filolozofskog fakulteta u Zagrebu CONCORDIA DISCORS
– Pjevački zbor JOSIP ŠTOLCER SLAVENSKI, Čakovec

Ulaz je slobodan, a besplatne ulaznice moguće je preuzeti od ponedjeljka 2.12. u Centru za kulturu Trešnjevka ili na blagajni dvorane Lisinski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije