Pisac Kristian Novak gostovao u Prelogu

Kristian Novak, jedan od najhvaljenijih hrvatskih pisaca u posljednje vrijeme i finalist “Kiklopa”, boravio je u Prelogu, gdje ga je ugostila Knjižnica i čitaonica Grada Preloga.

Više od sat vremena druženja s književnikom čiji drugi roman “Črna mati zemla” osvaja pozitivne kritike diljem Hrvatske, oduševilo je posjetitelje koji su u multimedijalnoj dvorani Kulturnog centra mogli doznati mnoge detalje o nastanku romana.

Novak, inače doktor znanosti, koji kao lingvist radi na Filozofskom fakultetu, kroz razgovor s Dominikom Lukačić-Murković otkrio je, uz ostalo, i to da će roman biti preveden na nekoliko jezika, te da već priprema i novi, koji bi svjetlo dana mogao ugledati 2015. godine, piše Prelog.hr.

O romanu i Novaku kao piscu govorio je i urednik Kruno Lokotar. Dr. sc. Novak je vezan uz Međimurje jer su mu roditelji iz sela Vrhovljana, a i veći dio romana povezan je uz događaje u Međimurju, a radnja se događa u neimenovanom selu pokraj rijeke Mure. U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Lana Kos i Tihana Kalšan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije