Advent u gradu Zrinskih

Približava se, po mnogima, najljepše doba godine, vrijeme Došašća – Adventa. Adventsko vrijeme mnoge od nas podsjeća na djetinjstvo, ali ono nije samo slatka nostalgija već je i očekivanje novoga, boljega početka. Na tragu navedenog, Turistička zajednica grada Čakovca i ove godine organizira manifestaciju “Advent u gradu Zrinskih” uz pokroviteljstvo Grada Čakovca, koja će se održavati subotama u prosincu (7./14./21. prosinca 2013.).

Manifestacija će obuhvaćati adventske običaje te događanja vezana uz tradiciju i bogatu povijest našeg kraja. Tako će se svake adventske subote prijepodne u centru grada (Ulica Kralja Tomislava, Ulica matice Hrvatske, atrij SOHO bara) održavati prigodna prodaja suvenira, prigodnih adventskih sitnica te tradicijskih jela i pića.

Između ostalog, od tradicionalne međimurske gastronomske ponude, posjetitelji će se moći okrijepiti i međimurskom pretepenom juhom i domaćim mlincima. Adventski sajam ove će godine okupiti preko 30 izlagača, prigoda za sve posjetitelje da u vrijeme darivanja poklone svojim najbližima poklone domaće radinosti. Manifestacija će obuhvaćati i čitav niz zabavnih događanja te posebno bogati dječji program.

I ove godine održavat će se zabavni nastupi djece i mladih u okviru  “Čakoland-a” koji će biti smješten u prostore zgrade “Scheier”. Osim “Čakolanda”, djeca će moći sudjelovati na kreativnim radionicama. Svake adventske subote prijepodne, najmlađi će također moći posjetiti kućicu Djeda Mraza, slikati se s njim ili se provozati njegovom kočijom.

Ove godine ostvarena je parnerska suradnja sa Općinom Sveti Martin na Muri i Turističkom zajednicom općine Sv. Martin na Muri koji nam u duhu tradicije donose svetomartinske običaje adventskog vremena, ali i  svoje svetomartinske krampuse. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite u blagdanskoj čaroliji, čaroliji Adventa u gradu Zrinskih!

>>> Za pregled programa kliknite ovdje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije