Međunarodni dan volontera obilježava se u Skloništu za životinje

Povodom Međunarodnog dana volontera koji se u svijetu obilježava 5. prosinca, svoje snage će udružiti Volonterski ured Međimurja, Sklonište za životinje “Prijatelji”, Socijalna zadruga Humana nova te brojni volonteri/ke. Pozivaju vas da zajedno s njima proslavite Međunarodni dan volontera i uključite se u veliku volontersku akciju uljepšavanju dana psima i volonterima u skloništu.

Najbolji način da odate počast samim volonterima na njihov dan jest da im se pridružite u akciji  zajedničkog volontiranja u četvrtak 5. prosinca od 9 do 15 sati. Volonterski ured Međimurja je na svojoj Facebook stranici krajem studenog 2013. objavio poziv svim volonterima/kam i svim organizatorima volontiranja da osmisle ideju/e na koji način žele proslaviti Međunarodni dan volontera, te je ideja o volonterskoj akciji za Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec, prema glasovima fanova Facebook stranice volonterskog ureda, pobijedila.

Svi koji žele volontirati mogu se uključiti u sljedeće volonterske poslove: bojanje kućica i ograda u Skloništu, šetnja pasa, stavljanje slame u bokseve itd., volontiranje na info/prodajnom štandu za donaciju sredstava, štand će se nalaziti na ulazu u stari park Zrinski, volontiranje na punktovima za prikupljanje starih novina, deka, popluna, hrane za štence i odrasle, opreme za volontere/ke: punktovi će se nalaziti u Skloništu za životinje Prijatelji (Carinski odvojak bb, iza poduzeća Čateks) i u Socijalnoj zadruzi Humana nova (Dr. I. Novaka 38, zgrada Starog hrasta).

Za ovo volontiranje potrebno je više volontera/ki, koji će uz organizatore pomagati da se akcija odvija prema planu, mole zainteresirane volontere/ke da se jave na email: vum@actnow.hr ili jednostavno svi vi koji želite volontirati dođite do Skloništa za životinje Prijatelji Čakovec barem na jedan sat u vremenu od  9 do 15 sati u četvrtak 5. prosinca.

Pozivaju sve sadašnje i buduće volontere, sve učenike/ce, studente, djecu, roditelje, udruge civilnog društva, poduzeća i javne ustanove, predstavnike lokalne/regionalne samouprave, ukratko svu javnost da pomognete u akciji, podržite volontere, proslavite njihov dan i/ili da donirate potrebna sredstava za životinje na jednom od tri punkta u gradu.

Poziv je upućen i svim osnovnim i srednjim školama da obavijeste svoje učenike. S obzirom na moguće vremenske (ne)prilike, mole sve volontere/ke da se prikladno odjenu. Ukratko, dragi/e Međimurci/ke  sretan vam Međunarodni dan volontera, zaslužili ste to!, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije