U Zagrebu pohvaljen projekt KIČ Prelog “Dijete, slikovnica i čitanje”

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” 25. studenog u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba održano je Savjetovanje akcije “Gradovi i općine prijatelji djece”. Okupili su se brojni predstavnici iz gradova i općina koji sudjeluju u akciji, te državnih, gradskih i općinskih tijela, ureda i ustanova te djece iz Dječjih vijeća koji provode i podupiru ovaj program u Hrvatskoj.

Iz Grada Preloga tu su bili Nives Košak, Ivona i Iva Marcijuš, Brankica Mezga, predsjednica Koordinacijskog odbora i predsjednica Društva Naša djeca Prelog, Natalija Blažeka i Kristina Najman, članice Društva Naša djeca, Nina Lesinger, ravnateljica Knjižnice i čitaonice te Maja Lesinger.

Ovu su akciju 1999. godine pokrenule i vode dvije udruge: Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju dok na lokalnoj razini, u gradovima i općinama, akciju vode koordinacijski odbori. Pokrovitelj je Ured UNICEF-a za Hrvatsku. U zadnjih četrnaest godina program “Gradovi i općine prijatelji djece” svojim aktivnostima doprinosi pozitivnim promjenama u korist djece, a lokalne uprave i samouprave, ustanove, institucije, udruge i pojedinci provedbom akcije otvaraju nove prostore za međusobnu suradnju.

U Dobrovoljno se uključuju gradovi i općine, a trenutno sudjeluje 96 gradova i općina, a od njih je 40-tak gradova dobilo prestižni naslov “Gradovi i općine prijatelji djece”. Grad Prelog se 2010. uključio u tu veliku porodicu i postao “Grad prijatelj djece”. U svečanom dijelu Savjetovanja podijelile su se povelje i pohvale gradovima i općinama za najuspješnije Najakcije u 2013. godini.

Ove godine prijavljeno je 44 najakcija iz 38 gradova i općina. Grad Prelog je dobio pohvalu za svoju Najakciju u 2013. pod nazivom “Dijete, slikovnica i čitanje” Knjižnice i čitaonice Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije