U Meiso Goričan održana javna pokazna vatrogasna vježba

U petak 22. studenog s početkom u 13:45 sati na prostoru tvornice obuće Meiso u Goričanu održana je javna pokazna vatrogasna vježba vatrogasnih društava VZP Donji Kraljevec – Goričan. U vježbi su bila uključena sva dobrovoljna vatrogasna  društva iz navedenog  područja i to: Goričan, D. Kraljevec, Hodošan, Palinovec, D.Hraščan, Sveti Juraj u Trnju i Donji Pustakovec uz 55 vatrogasaca, 12 vozila i 7 agregata  za vodu. 

Samu vježbu je osmislio zapovjednik VZP i zapovjednik DVD-a Goričan Slavko Loparić koji je istom zapovijedao, a pomagali su mu Josip Kuhanec (DVD Hodošan) i Franjo Jančec (DVD Palinovec). Vježbu su pratili i sve prisutne pozdravili: zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić, dopredsjednik VZMŽ Andrejas Lisjak, zapovjednik JVP Čakovec Mladen Kanižaj, predsjednik VZP D. Kraljevec – Goričan Dragutin Glad, zapovjednik VZP D.Kraljevec – Goričan Slavko Loparić, zamjenik načelnika Općine Goričan Ivan Blažek, načelnik Općine D. Kraljevec Miljenko Horvat i njegova zamjenica Snježana Pongrac. Ispred tvornice Meiso Goričan sve prisutne je pozdravila direktorica Snježana Dominić koja je za sve prisutne priredila prigodan domjenak.


Pretpostavke vježbe:

U dijelu pogonu tvornice Meiso Goričan, prilikom rada sa lijepilom, došlo je do zapaljenja lijepila. Mjesto zapaljenja je svega 3-4 metra od skladišta lijepila i kotlovnice na lož ulje. Taktička pretpostavka  je da je u trenutku gašenja požara nestalo vode u hidrantima i vodovodu a tvornica nema vlastiti izvor vode.

Relejnom dobavom se iz obližnjeg jezerca doprema voda za opskrbu navalnih vozila. Požar se događa u vrijeme smjene radnika, a tada je najveća koncentracija radnika u pogonu, ali pretpostavka je da ima manje vatrogasaca koji mogu doći na gašenje požara. Vježba je protekla uspješno, te su vatrogasci pokazali da se mogu nositi u ovakvoj situaciji. 

Suradnja svih  društava u zajednici područja  D. Kraljevec – Goričan bila je na visokoj razini te takva mora i biti  jer ne znamo kakve nas stvarne situacije čekaju. Zanimljiva je bila relejna dobava vode iz šuderice u Goričanu koja je udaljena 490 metara od tvornice. Koristilo se 7 agregata za vodu, te je voda u kratkom roku i pod pritiskom dovedena do lokacije za opskrbu navalnih vozila.

VZP D. Kraljevec – Goričan zahvaljuje se djelatnicima, te direktorici tvornice Meiso Goričan Snježani Dominić na pomoći oko vježbe i na domjenku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije