VZMŽ na raspolaganju ima 41 vatrogasnog suca s licencom

Vikend za nama održana je provjera za nove i “stare” Međimurske vatrogasce suce. Oni svoje licence obnavljaju svake 4 godine pristupanjem pismenog i praktičnog djela. Ove godine domaćin seminarima je bio DVD Čakovec. Nedeljko Vukalović jedan dan i Mladen Kanižaj (predsjednik povjerenstva za natjecanja VZMŽ) te Željko Besedić (član odbora za natjecanje VZMŽ) naredni tjedan održali su vrlo temeljne i obuhvatne seminare koji su bili obavezni za sve što se pokazalo i ključno kod ispita.

Ispit se polagao uz nazočnost ispitne komisija koja je bila određena ispred HVZ-a u sastavu Nedeljko Vukalović, predsjednik ispitne komisije i članovima Zdravko Filipaj, Mladenom Kanižaj i Mijom Brlečićem. Također su provjerili nazočili i pristupili članovi povjerenstva za natjecanja VZMŽ Željko Besedić i Zlatko Orsag.

Ispitu je prvi dan pristupilo 39 starih vatrogasnih sudaca od čega su 32 uspješno položiila, te drugi dan 31 novih od čega je samo 10 prošlo pismeni i praktični dio ispita. Za nadolazeću četverogodišnju sezonu vatrogasnih sudaca VZMŽ će imati na raspolaganju 41 suca, odnosno toliko ih je zadovoljilo ne baš lagani ispit od 100 pitanja kojih je za prolaz trebalo imati najmanje 97 točnih.

Vatrogasna zajednica Međimurske županije je prva u Hrvatskoj odradila provjeru za vatrogasne suce i svi se nadamo kako će vrlu dobru prolaznost pokazati i druge vatrogasne zajednice županija pod istim kriterijima kao i na sjeveru lijepe naše. Drugi dan nakon završenog ispita novo položenim sucima se obratio dopredsjednik HVZ-a i predsjednik VZMŽ-a Mario Medved, županijski zapovjednik VZMŽ Ivan Krištofić i tajnik Dragutin Trupković.

“VZMŽ ima dosta velik kadar vatrogasnih sudaca što im je i potrebno pošto je poznato da je zajednica jedna od najviše organiziranih natjecanja kroz godinu, kao i zajednica s najvećim brojem prijavljenih ekipa” – rekao je Medved.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije