Klape i tambure zajedno osvajaju Arenu Varaždin 6. prosinca

Kada se spoji najbolje od Dalmacije i najbolje od Slavonije fešta ne može biti loša! Nakon niza klapskih hitova koji su obilježili zadnje godine počele su ponovno stizati i sjajne tamburaške uspješnice.

Klape su nas maksimalno razmazile sa silnom količinom odličnih pjesama i pojavilo se puno novih uspješnih klapa koje osvajaju publiku i van granica Hrvatske. Pojavila se istovremeno i nova generacija tamburaških sastava koji su također snimili niz sjajnih uspješnica koje će ostati za sva vremena.

Najava novog trenda bila je sjajna suradnja klape “Cambi” i “Bosutskih bećara” čija je pjesma “Sad kada došla si” i nakon tri godine jednako svira kao i 2010. god. kada je objavljena. Suradnja klapa i tamburaša je nakon toga postala sve češća. Ne smijemo ni zaboraviti mega hit “Ruža crvena” koja je izvorno bila tamburaška pjesma koja je pravu popularnost dobila obradom klape Sv. Juraj-HRM.

Možemo biti sretni što su se istovremeno dogodile nove sjajne pjesme na jugu i sjeveru Hrvatske. Dalmacija obožava tamburaške pjesme, a Slavonija klapske pjesme!

Ovaj idealan spoj ćete moći čuti 6.12.2013. u Varaždinu!

Naši Varaždinci i njihovi gosti su također u ožujku prošle godine pokazali koliko vole klape te je koncert pet najboljih klapa i njihovih gostiju bio rasporodan nekoliko dana unaprijed! Zato je sada pravi trenutak da ih posjete klape Cambi, Sv. Juraj – HRM, Rišpet i tamburaši Mejaši, Bosutski bećari i Najbolji hrvatski tamburaši!

Ne sumnjamo da će se svi posjetitelji tu večer zajedno sa izvođačima pjevati njihove najveće hitove – Cambi će zasigurno izvesti pobjedničku pjesmu ovogodišnje šansone “Oprosti mi jube”, “Ne more mi bit, “Kriva karta”, Rišpet će otpjevati svoj duet sa Mišom Kovačem kojim su se predstavili publici – “Sunce mi od tebe dolazi”, “Ćaća” pobjedničku pjesmu ovogodišnjeg splitskog festivala te pjesmu “Kad je pošla ća” po kojoj je nazvan njihov novi album koji uskoro izlazi!

Klapa Sv. Juraj- HRM, miljenica varaždinske publike, će izvesti pjesme sa svojeg zadnjeg album Kraljica mora – “Bura”, “Uvijek ću te voljeti”, “Mia bella bionda” itd.

Najbolje od sebe će dati i mladi Mejaši koji su u kratko vrijeme osvojili Hrvatsku svojim hitom “Zorica” koja boji više od 4.000.000 pregleda, Bosutski bećari će otpjevati svoj duet sa Cambijem “Sad kada došla si” koja je jedna od najčešćih odabira mladenaca za prvi ples. I na kraju Najbolji hrvatski tamburaši sa “Vrancem” i “Ne dirajte mi ravnicu”!

U veliki broj zainteresiranih možemo ubrojiti i strance koji su se prošlog ožujka obećali vratiti na ovakav koncert!

Ponosno vam možemo najaviti i koncert za sljedeću godinu koji će se održati u istoj Areni na dan žena, 8.3., ovoga puta u drugačijoj postavi – Tomislav Bralić i klapa Intrade, klapa Šufit i klapa Maslina!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije