Štrajk liječnika nastavlja se sutra

Usprkos očekivanjima, ni danas se nisu dogovorili sindikati u zdravstvu s ministrom Rajkom Ostojićem, pa se štrajk liječnika nastavlja sigurno i sutra, a moguće i prekosutra. Ivica Babić kazao je da on sutra mora krenuti s akcijom prikupljanja kuvertiranih otkaza liječnika.

Na pitanje jesu li dobili konkretnu ponudu, Babić je odgovorio potvrdno, međutim, kamen spoticanja su materijalna prava. – Treba definirati što je osnovica za materijalna prava. Zastoji u pregovorima su zbog valorizacije svih oblika prekovremenog rada – kaže Babić.

Drugim riječima, on u pregovorima za liječnike nastoji izboriti povoljniji način obračuna za plaćanje prekovremenog rada, što se u sidnikalnim krugovima tumači kao nastojanje sklapanja strukovnog kolektivnog ugovora.

To pak ne dopušta Spomenka Avberšek, koja zastupa sve zdravstvene djelatnike. Što se prekovremenih sati tiče, stav Samostalnog sindikata zdravstva je jasan: Svima na isti način! – Nastojimo to pravično podijeliti na 65 tisuća ljudi – rekla je Spomenka Avberšek, šefica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije