OPET ostavljeni maleni mačići

U subotu oko 18 sati Udruga Sklonište dobrote primila je poziv o pronađenim malenim mačićima koji još ni ne gledaju. Obitelj Somi ih je pronašla u polju u kutiji, kiša je lijevala po njima, bili su mokri i jadni.  Kako se kod njih nitko nije mogao brinuti o njima jer tako maleni mačići zahtjevaju veliku brigu, hranjenje svaka dva tri sata po danu i po noći, grijanje i masiranje trbuščića zbog poticanja probave Udruga je krenula u potragu za adekvatnim smještajem i rješenjem.

Ljubitelji životinja, volonteri i aktivisti nikada neće shvatiti koliko tvrdo srce čovjek mora imati da učini toliko groznu stvar. Mačići bez svoje prave majke imaju vrlo male šanse za preživljavanje bez obzira na trud i znanje volontera. Ponekad i najmanja greška, krivi stupanj temperature zamjenskog mlijeka ili neadekvatna temperatura okoline za malene mačiće znači smrt.

Najčešći slučaj je da se tjedan dana volonter preznojava da bi ih spasio, a oni krenu ugibati jedan za drugim u njegovim rukama. Kako riješiti taj problem? Ljudi moraju shvatiti da životinje nisu stvari, da njihovi životi jednako vrijede kao i naši te da ih se tako mora i tretirati. Nitko nema pravo nanijeti ovakvu patnju živom biću.

Svi vlasnici kućnih ljubimaca i oni koji će to tek postati moraju znati da ljubimci KOŠTAJU. Ukoliko nisu spremni odvojiti novac za hranu i veterinara ne bi ni trebali imati životinju. Ukoliko vlasnik ima životinju mora i ZAKONSKI je obvezan zbrinuti njeno potomstvo.

Ipak, najidealnije rješenje za sve je sterilizacija odnosno kastracija. Operacija kod koje se vade spolni organi te se onemogućava razmnožavanje, potpuno je bezbolna za životinju te je to JEDINO HUMANO rješenje za smanjenje broja napuštenih životinja. Kako? Sve je matematika. Vi dopustite da se Vaša mačka razmnožava te u prosjeku na svijet donese 5 mačića.

Vi ih “podijelite”. Ne razmišljate da ima mačića koji su napušteni, nemaju dom i nisu te sreće da ih se samo “podijeli”, ali ipak netko je odlučio udomiti mačića. Da ste Vi sterilizirali svoju mačku dom bi dobio mačić s ceste. Zbog toga je nastao slogan da sterilizacija spašava živote. Itekako ih spašava, posebice ovako malene.

Trudom volontera iz Udruge Sklonište dobrote došli su do osobe koja je u mogućnosti pobrinuti se za mačje bebe. Mačići su sklonjeni na sigurno, sada im jedino preostaje nada da će preživjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije