Čak 11.000 Hrvata priznalo da su “kućanice”!

Prema podacima iz popisa stanovništva 2011. godine čak 60.000 stanova u RH nema kupaonicu, a 38.000 ih nema ni zahod. U Državnom zavodu za statistiku objašnjavaju da je riječ o stambenim jedinicama koje u svom sastavu nemaju te prostorije što ne znači da potencijalno 180.000 Hrvata živi bez kupaonice nego da je vjerojatno dijele sa susjedima, što je učestalo čak i u središtu metropole.

Inače, popis stanovništva pokazao je da 88% kućanstava posjeduje svoj stan, a evidentirano je tek 215 beskućnika. Stanovi su uglavnom trosobni, prosječne kvadrature 71 četvorni metar. Površina stanova razmjerno je velika zbog toga što se pod stanom tretiraju i obiteljske kuće. Popis stanovništva pokazuje i da se Hrvati ne vole seliti. Gotovo 40% njih cijeli život ostaje u mjestu svog rođenja.

Što se tiče ekonomskih aktivnosti, podaci o broju zaposlenih i nezaposlenih ne poklapaju se s izjavama dobivenim u popisu stanovništva. Zanimljivo je da 450.000 građana ne želi raditi, odnosno ne traže posao, a ne rade.

Veći dio njih definira se pojmom ”kućanice”, odnosno osobe koje se bave obvezama u kućanstvu, a zanimljivo je da se tako izjasnilo čak 11.000 muškaraca!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije