Liječnici ne traže veće plaće nego plaćanje prekovremenog rada

U ponedjeljak 4. studenoga u Zagrebu je održana Izvanredna skupština Hrvatskog liječničkog sindikata. Kako ističu iz Štrajkaškog odbora HLS-a – podružnice Čakovec očekivali su da će do Skupštine biti završeni pregovori između sindikata u zdravstvu i ministra R. Ostojića, što se, nažalost, nije dogodilo.

Naglašavaju da je očito da se pregovori namjerno odugovlače, za što krivnju prema njihovom mišljenu snose predstavnica Samostalnog sindikata S. Avberšek i ministar Ostojić. Cijelo vrijeme trajanja pregovora predsjednik HLS-a, dr. I. Babić inzistira na svakodnevnom pregovaranju, što ne prihvaća ili Avberšek ili ministar Ostojić.

Liječnici su u štrajku već 48 dana i ostat će u štrajku sve dok se Kolektivni ugovor ne potpiše. Na izvanrednoj skupštini donesen je zaključak da se štrajk nastavlja do potpisivanja Kolektivnog ugovora, a od ministra Ostojića se traži svakodnevno, kontinuirano pregovaranje i završetak pregovora najkasnije do kraja ovog tjedna. Ukoliko se pregovori ovaj tjedan ne završe, liječnici najavljuju da će poduzeti daljnje akcije. Do završetka štrajka obavljat će i dalje samo hitne poslove, hitne pretrage i hitne operacije.

“Zahvaljujemo pacijentima koji su pokazali solidarnost s nama i pokazali razumijevanje za naše zahtjeve i molimo da, zajedno s nama, izdrže još koji dan. I ponavljamo još jednom: Liječnici ne traže veće plaće! Liječnici traže samo da im se plati prekovremeni rad koji odrađuju godinama, a koji se niti ne bilježi, niti ne plaća”, ističe se u priopćenju Štrajkaški odbor HLS-a – podružnice Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije