Uspješno povezivanje gospodarstva i visokog školstva

Međimursko veleučilište u Čakovcu i Spa&Sport Resort Sv. Martin svoju su višegodišnju suradnju obogatili povezivanjem studenata i realnih poslovnih problema u privatnom sektoru.

Naime, zajedničkim dogovorom pred studente 3. godine smjera Menadžment turizma i sporta je stavljen problemski zadatak od strane Spa&Sport Resorta Sv. Martin te je njihov zadatak da u stvarnim tržišnim uvjetima pokušaju kreirati nove turističke i sportske proizvode. Sve je započelo prezentacijom Resorta studentima te obilaskom njihovih sportskih i turističkih kapaciteta.

Rješavanje poslovnog problema provodit će se do kraja siječnja 2014. godine kada će biti izabran najbolji tim studenata i adekvatno nagrađen za svoj rad i trud. Inicijative ovog oblika suradnje privatnog sektora i visokog školstva uvijek su dobrodošle, posebice zbog činjenice da se studenti na Veleučilištu kroz stručni studij pripremaju za nemilosrdno tržište rada. Na ovaj će način imati priliku postati potencijalni zaposlenici ili obogatiti svoj životopis.

Međimursko veleučilište u Čakovcu kroz HKO za europsko tržište znanja

Međimursko veleučilište u Čakovcu partner je projektu “Usvajanje principa HKO-a u sustavu visokog obrazovanja u sektoru turizma” u sklopu IPA IV programa. Period provedbe projekta je 18 mjeseci (do veljače 2015. godine), a ukupna vrijednost projekta iznosi 356.870,43 EUR.

Ovim projektom Veleučilište će napraviti iskorak u kreiranju svojih studijskih programa koji će biti prilagođeni zahtjevima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO), a koji je usklađen s europskim standardima i normama.

Znanja i kompetencije studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu bit će prepoznatljiva na europskom tržištu znanja upravo kroz HKO i njegove zahtjeve u sektoru visokog obrazovanja. Osim toga u sklopu projekta provest će se istraživanje u interakciji s poslodavcima iz turizma te identificirati buduće potrebe turističkih industrija za visokoobrazovnim kadrom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije