Donji Vidovec: Najmlađi folkloraši i tamburaši na prijemu kod načelnika

Mladi plesači i tamburaši KUD-a “Donji Vidovec” predstavljali su Međimursku županiju na 11. Festivalu dječjeg folklora u Kutini koji se održao u subotu 12. listopada. Festival je natjecateljskog karaktera na kojem je nastupilo 18 skupina odabranih na regionalnim smotrama.

U kategoriji od 10 do 14 godina folkloraši KUD-a Donji Vidovec osvojili su treću nagradu. Mlada skupina s radom je započela 2006. godine i danas okuplja više od tridesetak članova. Ovo je zasigurno veliki uspjeh malih plesača i svirača na koje su ponajviše ponosni njihovi voditelji Monika Cenko i Nikola Matulin. Uredno obučeni u narodne nošnje zavladali su scenom i ispunili je radošću i veseljem uz zvukove međimurskih pjesama što ime je donijelo ovu značajnu nagradu.

Kako bi im čestitao na tom uspjehu prijem za mlade članove i njihove roditelje organizirao je općinski načelnik Josip Grivec.

– Želimo s vama podijeliti radost uspjeha. Dokazali ste da ste među najboljim skupinama iz cijele Hrvatske u samom vrhu. Ponosimo se s vama i nastavite tako. Čestitke idu i vašim roditeljima i voditeljima koji su uložili puno truda da bi se došlo do takvog uspjeha – poručio je Grivec.

Mladim folklorašima i tamburašima na uspjehu je čestitala zamjenica župana Sandra Herman. – Sa sedam godina sam počela plesati, a imala sam čast da svoje znanje prenesem i na najmlađe i zato me ovakvi uspjesi itekako raduju. Čestitam vam na uspjehu i jedva čekam da me pozovete na svoj nastup –  rekla je Herman.

Za njihov uspjeh Međimurska županija nagradila ih je kartama za kupanje na čakovečkim bazenima, Općina Donji Vidovec osigurat će prijevoz, a načelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek obećao im je pizze.

Na svim čestitkama i nagradama zahvalio je predsjednik KUD-a Nikola Matulin, a mladi plesači iznenadili su zamjenicu župana s prigodnim poklonom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije