Dodatni programi uz izložbu Bojana Perhoča 4 slike Čakovca

Na izložbi čakovečkog arhitekta Bojana Perhoča u zgradi Scheier izložena su 4 projekta o prostorima Čakovca koji su širenjem grada ostali važni međuprostori najužeg centra grada i njegovih kvartova – prenamjena bivše tvornice MTČ, moguća izgradnja na prostoru tenis kluba Franjo Punčec, prijedlog prenamjene proizvodnog kompleksa Čakovečkih mlinova i projekt novog studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne.

Na otvorenju izložbe Bojan Perhoč predstavio se svojim pjesmama, što je bilo iznenađenje mnogim posjetiteljima, jer je ta strana njegova stvaralaštva do sada javnosti bila potpuno nepoznata. Kazališna skupina Pinkleci izvela je performans temeljen na njegovim pjesmama.

Kao sastavni dio izložbe, uključene su i dvije skulpture akademskog kipara Stjepana Jerkovića, Vrata recepcije i Supermaneken, no uz ovu izložbu bit će još događanja. U utorak 29. listopada u 19 sati, povjesničar umjetnosti i urbanist Zlatko Uzelac održat će predavanje na temu Planiranje povijesnih prostora.

Za subotu 2. studenog u 20 sati predviđen je koncert arhitekta Igora Perhoča koji će na klaviru izvesti skladbe Georgea Winstona i Yanna Tiersena. Na zatvaranju izložbe, u utorak 5. studenog u 19 sati, bit će predavanje dizajnera Ivana Goričanca o vizualnom identitetu Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije