Sedamnaest novih lovaca i četiri lovočuvara u Međimurskoj županiji

Dvije lovkinje, Lana Glad iz Čakovca i Mirjam Potočnik iz Banfija i petnaest lovaca među kojima su Domagoj Habuš i Neven Lepen iz Gardinovca, Igor Halić iz Male Subotice, Filip Tot iz Domašinca, Andrija Krnjak iz Novakovca, Danijel Kovač iz Svete Marije, Nikola Merdanović iz Belice,  Mario Miser iz Donje Dubrave, Denis Nemec iz Štrigove, Darko Novak iz Frkanovca, Nikola Novak iz Dekanovca, Dejan Repalust iz Draškovca, Matija Srnec iz Belice, Tomislav Mikulić iz Biljenika kod Zagreba i Nino Jambrošić iz Turčišća primili su priznanja u generaciji 2013. za položeni lovački ispit kojem je prethodila temeljita teorijska i dio praktične nastave kod predavača iz Lovačkog saveza Međimurske županije.

 

Lov je između ostalog kultura ponašanja i oblačenja, pozitivan odnos prema ljudima, prirodi i divljači, uzgoj, zaštita, prihranjivanje, pravilno gospodarenje lovištem, a tek na kraju i odstrijel divljači.

Zajedno s njima, Ivan Biberžnjak iz Robadja, Dražen Grabant iz Črečana, Aleksandar Karlovčec iz Štrigove i Josip Kobal iz Draškovca položili su za lovočuvare.

Priznanja su novopečenim lovcima i lovočuvarima podijelili tajnik Lovačkog saveza Međimurske županije Mladen Lacković, Edo Pongrac kao predsjednik ispitnog povjerenstva, potpredsjednik međimurskog saveza lovaca Josip Carović te predavači i ispitno povjerestvno u sastavu Dražen Kipke, Milan Vincek, Branko Trstenjak i Zvonimir Hlebec.

Lovački savez Međimurske županije broji oko tisuću lovaca, među kojima su i 22 lovkinje, pa veseli tim više što su u ovoj generaciji položile i dvije djevojke. U Lovačkom savezu Međimurske županije nadaju se da će se s vremenom još više djevojaka zanimati lovna kultura koja je sve ostalo, samo ne puko strijeljanje na divljač, kao što si to mnogi na žalost predstavljaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije