11. Međimurski festival zabavne glazbe 24. studenog u Centru za kulturu

Međimurski festival koji je u proteklih 10 godina iznjedrio mnoga imena domaće i inozemne glazbene scene, na svoju jednanaestu godinu vraća se u dvoranu Centra za kulturu u Čakovcu.

U osnovi svojim postojanjem nametnuo se kao brand na ovim prostorima, ali postao prepoznatljiv i van granica zemlje dajući svoj obol mnogobrojnim kulturno-zabavnim događajima kontinentalne Hrvatske. Prvenstveno radeći na promociji pjevača, bendova, pjesama i autorstva općenito, danas je postao nezaobilazan festivalski događaj u našoj zemlji u partnerstvu s Hrvatskim društvom skladatelja.

Mnogobrojna zvučna imena hrvatske estrade svake godine naglašavaju važnost festivala, a inozemni izvođači nose iz Međimurje najljepše utiske gostoprimstva, ali i srdačne publike. Nemjerljiv je pak učinak na promociju Čakovca i Međimurje o kojima se u dane festivala govori u svim medijima i društvenim mrežama.

Prigodni popratni sadržaji, nadasve vožnja kroz gornje Međimurje i upoznavanje vinske ceste, samo su dodatak ukupnoj turističkoj ponudi Međimurja i cjelokupnom eventu oko festivala. I ove godine Organizacijski odbor na čelu s predsjednicom Sandrom Herman učinio je maksimalan trud da se uz sveprisutnu recesiju gosti festivala osjećaju dobrodošlo kako bi svojim kućama odnjeli utiske koji svih godina krase ovdašnju organizaciju festivala.

Struka festivala ove godine imala je dosada najveći broj prijava skladbi ikada i nimalo lak zadatak odbira 22 izvođača koji će nastupiti u nedjelju 24. studenog u dvorani Centra za kulturu s početkom u 20 sati. Josip Turk i Davor Dominić selektori festivala posebno naglašavaju veliki interes međimurskih autora, pjevača i bendova i njihovu sve veću zastupljenost koja ove godine neće proći nezapaženo.

Kao i nekoliko godina unatrag, sve pjesme bit će izvođene uživo uz pratnju već etabliranog festivalskog orkestra pod ravnanjem Damira Rodigera. Uz dvoje Splićana Igora Brešana i Doru Bačić, te Slovensku pjevačicu koja je nastupila na njihovoj “Dori” Anitu Kralj, festival ugošćuje i poznata imena domaće zabavne glazbe Juricu Pađena & Aerodrom, Zdravka Škendera, Marinu Tomašević, Mladena Burnaća, Borisa Babarovića, poznatu glumicu i pjevačicu Milu Elegović, Nanu Pršu, Nenada Kumrića Čarlija itd…

Domaće međimurske snage predvoditi će dosadašnji pobjednici MEF-a Igor Baksa iz Kom3dije i Mirko Švenda Žiga pa grupa Globus, Vladimir Košir Tonka, Josip Sanjković Mitrica, Angello, Jerko Fabić, Supermarket, Jutarnja zvijezda te duo iz Donje Dubrave i Šibenika Martina&Marko

Ulaznice se mogu rezervirati i nabaviti na blagajni Centra za kulturu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije