Mještani Macinca na izletu u Kumrovcu i Krapini

Društvo žena Macinec u subotu 12. listopada organiziralo je jednodnevni izlet u Kumrovec (Muzej staro selo) i Krapinu (Muzej krapinskih neandertalaca). Udobni autobus do zadnjeg je mjesta bio popunjen mještanima Macinca i njihovim gostima i u 7.30 sati krenulo se prema Kumrovcu.

Dolaskom u Muzej staro selo Kumrovec dobro raspoloženi izletnici lagodnom šetnjom započeli su sa obilaskom sela i vraćanjem u prošlost. Svaka od uređenih starih hižica ponudila je zanimljiv sadržaj i povratak u pomalo zaboravljena stara vremena,vremena obitelji, jedinstva, zajedništva i jednakosti.

Zajedničko druženje “pod brajdama” uz domaća jela i pića na sve je djelovalo smirujuće, a atmosfera je bila opuštena i gotovo domaćinska. Nakon završenog obilaska Muzeja starog sela u Kumrovcu put je vodio u Roses Fashion Outlet u Sv. Križu Začretju. U ambijentu koji odiše atmosferom godišnjih odmora više od 100 dizajnerskih brandova u 60 prodavaonica predstavilo je svoje proizvode iz područja dizajnerske mode, mode za sport i slobodno vrijeme.

U 16 sati kiša je dočekala izletnike u Krapini, no međutim ni ona nije mogla pokvariti ukupan doživljaj izleta i druženja. Jedan sat je iskorišten za šetnju Krapinom da bi u 17 sati započeli sa šetnjom Muzejom krapinskih neandertalaca. Postav muzeja je napravljen kao vremeplov kroz povijest Svemira, Zemlje, čovjeka sve do današnjih dana,  s posebnim naglaskom na vrijeme neandertalaca.

Muzej krapinskih neandertalaca slovi kao jedan od najmodernijih i najsofisticiranijih muzeja svijeta. Bogat najnovijim tehnološkim dostignućima uz brojne vizualne i ine senzacije, prikazao im je fascinantan svijet neandertalaca, ali i bacio u vrijeme samog početka svijeta pa se uživalo u rekonstrukciji kozmičke evolucije i bar na tren se osjetila sva snaga prapočetka.

Tijekom puta prema Macincu u autobusu se i nadalje osjetila dobra atmosfera i slobodno se može zaključiti da je ovaj izlet bio pun pogodak i da je već sada vrijeme da se počinje razmišljati o novoj destinaciji u što skorije vrijeme. Članice Društva žena Macinec predvođene predsjednicom Magdalenom Špicar Marciuš odradile su izvrstan posao organizacije ovog jednodnevnog izleta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije