Melanija Horvat: “Svi ste mi u mislima, slaba sam i ne mogu biti s vama”

Kao što smo već pisali 24-godišnja Melanija Horvat iz Križovca od samog rođenja bori se s bolešću kukova, a prvu operaciju imala je sa samo dvije godine. Sve je tada izgledalo da će to biti dobro, međutim bolest je bila sve intenzivnija, počela je osjećati bol u oba kuka nakon dužeg stajanja, da bi u veljači ove godine ostala gotovo nepokretna zbog nepodnošljivih bolova u kukovima.

Potrebna joj je operacija u Njemačkoj za što treba prikupiti preko 30 tisuća eura. Kako se radi o velikom iznosu za pomoć se obratila Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. O svojoj teškoj bolesti po prvi puta je progovorila za naš portal.

Vijest o njezinom vapaju za pomoć prenijeli su gotovi svi mediji, a Međimurci su ponovno otvorili svoja velika i dobra srca i puni vjere u njezino ozdravljenje odlučili pomoći. Za Melaniju se organiziraju i humanitarne akcije. Na njezinom profilu ima mnogo poruka koje dokazuje koliko su ljudi uz nju. Evo jedne:

“Pošto mi je rođendan a te ceremonije baš ne volim pa imam jednu molbu: Umjesto kaj mi većina vas čestita rođendan i napiše nekaj (kaj mi je inače jako lijepo) bolje da uplatite 1 kunu ili 2 kune (znam da pisanje nikaj ne košta a ovo vas košta) na račun ove cure – Melanije Horvat jer njoj je svaka kuna jako potrebna.. Ako se uplati par kuna pak je cura bliže svojem cilju, a meni bi uljepšali jako moj rojsni dan:))”.

U Križovcu se u nedjelju organizira Zahvala za plodove jeseni, istog dana organizira se Kros utrka, a čakovečki Fotoklub organizira humanitarnu aukcija fotografija… – Život mi se u potpunosti promijenio. Od studentice i aktivne sportašice došla sam do faze u kojoj mi odlazak do kupaonice predstavlja pohod na Mt. Everest.

Svakodnevno uzimam maksimalnu dozu analgetika i antidepresiva. Istina je, da sam uz sve ove poteškoće uspjela diplomirati i steći zvanje magistrice edukacije biologije i kemije. Posljednji dio diplomskog rada te samu pripremu obrane završila sam doslovno u krevetu – rekla je za naš portal.

Putem svoje Facebook stranice javila se da je u petak izašla iz bolnice gdje je završila zbog potrebnih pretraga.

“Bolest je uzela svoj danak odnosno još nekoliko kila manje. Hodajući mrtvac s 48 kg na slici je prošlost. Nakon 25 infuzija i silnih lijekova tegobe sa hijatalnom hernijom su se primirile, a temperatura se spustila i jučer sam izašla iz bolnice počela sam jesti, što me najviše veseli imunitet mi je jako pao i fizički sam još uvijek jako slaba stoga vrijeme kao i obično provodim u krevetu…”, napisala je Melanija.

Iskazala je žaljenje što u nedjelju ne može prisustvovati na kros-utrci u Prelogu i na priredbi koju joj priređuju njezini sumještani iz Križovca. – Znajte da ste mi u mislima i da sam VAM SVIMA neizmjerno zahvalna na svemu što radite za mene nadam se da ću u skoroj budućnosti i ja biti u mogućnosti pomoći drugima jer to je ono što nas čini ljudima – poručila je Melanija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije