Saznajte tko su nagrađeni na 16. susretu HC ASSITEJ

Od 14. do 18. listopada Čakovec je bio domaćin 16. susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ na kojem su se mogle vidjeti najbolje predstave  hrvatskih kazališta za djecu i mlade. Ove godine, na prijedlog selektora Matka Botića, prikazano je 11 predstava, od toga 9 iz selekcije te dvije predstave izvan konkurencije.

Na završetku susreta najboljima su uručene nagrade. Najbolja predstava u cjelini je predstava Zvjezdica – Kazališta lutaka Zadar, nagradu za najbolju režiju primila je Ljudmila Fedorova, za predstavu Zvjezdica Kazališta lutaka Zadar, dok nagrada za najbolji dramski tekst nije dodijeljena.

Nadalje spomenuta predstava ima i najbolju scenografiju koju potpisuje Alexandra Kovalskaya, Mirjana Zagorec dobila je nagradu za najbolju kostimografiju za predstavu Iglica – Kazališta Mala scena Zagreb, Hrvoje Radnić primio je nagradu za najbolju scensku glazbu u predstavi Kućni duhovi ili nevidljivi recept za sreću – Kazališne družine Pinklec Čakovec i Dječjeg kazališta Dubrava Zagreb, dok su Ivo Nižić i Frane Papić, predstava Zvjezdica – Kazališta lutaka Zadar nagrađeni za najbolje oblikovanje svjetla.

Najbolje glumačko ostvarenje (ravnopravne nagrade) za žensku ulogu ostvarile su: Nataša Kopeč – predstava Mrvice iz dnevnog boravka Gradskog kazališta Žar prica Zagreb, Karolina Horvat – predstava Snjeguljica mora umrijeti Kazališne družine Pinklec Čakovec i Dječje i lutkarske scene HNK u Varaždinu i Nikolina Majdak – predstava Iglica Kazališta Mala scena Zagreb.

Najbolje glumačko ostvarenje za mušku ulogu nagrađen je Petar Atanasoski – predstava Mrvice iz dnevnog boravka Gradskog kazališta Žar prica Zagreb.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije