Podržite humanitarni projekt “Ne mogu mi(je)njat boju neba”

U medijskom projektu “Uz nas niste sami” za 2013. godinu HRT prati, a Udruga za sindrom Down Međimurske županije organizira vrijedan humanitarni projekta pod nazivom “Ne mogu mi(je)njat boju neba”.

Cilj projekta je prikupiti sredstva za osnivanje Regionalnog centra za djecu s posebnim potrebama, čije bi sjedište bilo u Međimurskoj županiji za potrebe djece iz triju županija (Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke).

Na području te tri županije s cca 424.000 stanovnika ne postoji institucija koja bi na taj način pomagala djeci s posebnim potrebama kojih je 1193. Kroz humanitarnu večer govorit će se o problemima djece sa sindromom Down i važnosti terapijskog jahanja.

Najavama i razgovorima sa zanimljivim gostima voditelji će nastojati gledateljstvu približiti probleme osoba s posebnim potrebama i podsjetiti kako nas, već od najranije dobi, obogaćuju susreti, prihvaćanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti i začudnosti drugačijeg.

U subotu 19. listopada, na II. programu HTV-a i HRA-a bit će izravni prijenos priredbe iz studija HRT-a na Prisavlju od 20 do 22.10 sata uz organizirani pozivni centar s poznatim osobama, koje će se javljati na humanitarni telefon 060 9009.

Na humanitarnom koncertu nastupit će: Tamburaški orkestar HRT-a, Ladarice, Cinkuši, Komedija, Renata Sabljak, Žiga, Antonija Šola,na harmonici Marian Krajina, ENI, Kazalište sjena, Step by step……


Voditelji programa su:
Karmela Vukov Colić, Robert Zuber, Melita Hrengek, Sanja Kocijančić Petričević, UršulaTolj, Monika Lelas i Frano Ridjan.


O akciji

Ideja o humanitarnoj medijskoj kampanji Hrvatske radiotelevizije proizašla je iz činjenice da članak 6. Zakona o HRT-u jasno navodi slijedeće:

(1) U ostvarivanju programa, HRT je dužan:

– promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga,
– poštivati privatnost, dostojanstvo, ugled i čast čovjeka i temeljna prava i slobode drugih, a osobito djece i mladih, kao i starijih i nemoćnih osoba.

Zbog navedenog članka Zakona i kontinuiranog programskog praćenja raznih humanitarnih aktivnosti u hrvatskoj i svijetu, Hrvatska radiotelevizija odlučila je svojevrsnom medijskom kampanjom “Uz nas niste sami” posebno ukazati na probleme u društvu te na taj način doprinijeti njihovu što učinkovitijem rješavanju. 

Za vizualni znak praćenja humanitarnih akcija odabran je cvat sjemenki maslačka. Sjemenka maslačka su lagane, naoko osjetljive i neotporne, dok se drže zajedno na stapki čine cjelinu koja je na prvi pogled prepoznatljiva kao jedan cvijet, no kada se odvoje svaka je posebna jedinka koja nosi novi život.

Time želimo istaknuti prirodu ove akcije u kojoj sudjeluju humanitarne organizacije različitih tipova i mnoštvo pojedinaca, koji su ključni za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja – pomaganja i pružanja nade u novi život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije