“Kaubojima” započinje nova digitalna era u preloškom Domu kulture

Ostvarivanje projekta digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača rezultat je provođenja Nacionalnog programa audiovizualnog stvaralaštva 2010. -2014., a financiran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradskih samouprava.

Projekt digitalizacije i tehnološkog unapređenja kino dvorana bio je hitan i neophodan kako bi nezavisni kinoprikazivači u hrvatskoj opstali. Digitalizacija nam donosi usklađivanje tehničkih standardi, podizanje kvalitete slike i zvuka, bržu, jeftiniju i olakšanu cirkulaciju filmova te mogućnost istovremenog prikazivanja u kinima diljem Hrvatske. 

Dom kulture Grada Preloga također je dio projekta za opremanje digitalnom opremom između 27 gradova Republike Hrvatske. U 2010. podnesen je zahtjev za uvrštenje u Projekt digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača RH, a stručno povjerenstvo dalo je pozitivnu ocjenu u procjeni kino dvorane Doma kulture Grada Preloga.

Nakon provedene Javne nabave sklopljen je Ugovor onabavi digitalne opreme. Vrijednost investicije za preloški Dom kulture ukupno iznosi  433.341,96 kuna. Grad Prelog izdvojit će iznos od 173.336,96 kuna, a Ministarstvo kulture Republike Hrvatske iznos od 260.005,00 kuna.

Zajedničko svečano otvaranje vrata digitalne ere u 27 gradova Republike Hrvatske biti će u četvrtak 10. listopada s filmom Tomislava Mršića – Kauboji. Dom kulture Grada Preloga otvara vrata eri digitalizacije i to danas u 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije