MOVE Week projekt i u Međimurskoj županiji

MOVE Week je najveći projekt promocije zdravog stila života u Europi. U sklopu kampanje Now We Move, promiče se sport i fizička aktivnost kroz njegov utjecaj na svakog pojedinca, ali i na cjelokupno europsko društvo. Ove godine održava se u razdoblju od 7. do 13. listopada, u više od 30 europskih zemalja.

Now We Move kampanja nastala je s ciljem da se do 2020. godine broj tjelesno aktivnih građana poveća za čak 100 milijuna. Ta vrlo ambiciozna vizija ostvariva je ukoliko se velik broj ljudi u Europi svake godine priključi projektima poput ovoga i na taj način pokažu primjer prednosti aktivnog života.

Ciljevi MOVE Week-a su: podići svijest o prednostima tjelesne aktivnosti, poticanje na tjelesnu aktivnost i razvoj novih oblika sportskih aktivnosti. Prvi MOVE Week održan je 2012. godine, a uključio je 23 europske države s čak 140,000 sudionika. Glavni oganizatori kampanje su International Sport and Culture Association (ISCA) i Eureopean Cyclists’ Federation (ECF), pod pokroviteljstvom Europske unije, a u okviru programa potpore “Special Annual Events” i sa medijskim partnerom Eurosport.

MOVE Week nastavlja ostvarivati svoje ciljeve pa se tako i ove godine održava u Hrvatskoj pod nazivom MOVE Week Croatia. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije se s velikim veseljem uključio u obilježavanje prvog Europskog tjedna kretanja prošle godine jer su svjesni kako su sport i tjelesna aktivnost neophodni faktori zdravog stila života i veliki potencijal za jačanje socijalnih mreža u zajednici.

Poučeni dobrim iskustvima iz protekle godine, i ove će godine u suradnji s brojnim partnerima obilježiti Tjedan kretanja od 7. do 13. listopada organizirajući više od 30 različitih  aktivnosti. O svim programima možete saznati na web stranicama međimurskog Zavoda za javno zdravstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije