Bolesna 24-godišnja Melanija Horvat treba vašu pomoć

Na svom Facebook profilu 24-godišnja Melanija Horvat iz Križovca obratila se dobrim ljudima u nadi da joj se pomogne u njezinom liječenju. Melanija se od rođenja bori s bolešću kukova. Ova nezaposlena profesorica biologije i kemije nedavno je magistrirala na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu.

U nastavku pročitajte njezino pismo putem kojeg dobre ljude moli za pomoć:

“S dvije godine operiran mi je lijevi kuk, operacija je protekla uspješno, te sam svakih 5 godina uredno radila nalaze i smatralo se da je sve u redu. Prije 5 godina, kad sam krenula na fakultet, počela sam osjećati bol u oba kuka nakon dužeg stajanja. S vremenom, bol je postala intenzivnija, dok u veljači ove godine nisam ostala gotovo nepokretna zbog nepodnošljivih bolova u kukovima.

Nakon mnogobrojnih konzultacija sa svim vodećim specijalistima ortopedima u Hrvatskoj i neuspješnog liječenja s injekcijama hijaluronske kiseline (o vlastitom trošku) problem nije riješen, već  se  pojavila i nova bol, u prednjem dijelu kuka. Bila sam prisiljena potražiti još jedno mišljenje, najiskusnijeg privatnog specijalista ortopeda u Hrvatskoj koji je posumnjao na dijagnozu koja se kasnije, magnetskom rezonancom, ispostavila točnom.

Dijagnosticiran mi je femoroacetabularni sraz tipa CAM i PINCER. Laički opisano, radi se o zadebljanju (okoštenju) glave bedrene kosti u oba kuka koja pritišće hrskavicu (koja je ujedno pukla na više mjesta), glavni živac koji prolazi kroz noge i živčane završetke u kuku (labrum), što stvara nesnosnu bol i gotovo onemogućava kretanje.

Da bi se taj nedostatak uklonio potrebna je artroskopija kuka, no problem nastaje u tome što je taj operativni zahvat relativno novi, veoma složen i u mojem slučaju specifičan zbog teških oštećenja i mlade životne dobi. Usmenom preporukom privatnog specijalista i specijalista ortopeda koji izvodi tu vrstu operacije u Hrvatskoj, upućena sam u Njemačku u München kod dr. Michaela Diensta koji svojim radom slovi kao najbolji stručnjak za artroskopiju kuka u Europi.

Kako se ova vrsta operacije rijetko izvodi u Hrvatskoj (godinu dana unatrag), s premalo iskustva i samom usmenom preporukom specijalista ortopeda koji izvodi tu vrstu operacije, HZZO ne pokriva troškove liječenja u inozemstvu. Problem koji me sprječava da odem na operaciju u Njemačku je novčane prirode. Naime, cijena operacije oba kuka iznosi 31.760 eura, a rehabilitacija dodatnih 2.500 eura, što si sama sa svojom obitelji ne mogu priuštiti, pa Vas stoga molim za nesebičnu pomoć.

Otac je zaposlen na određeno vrijeme, a majci dolazi na naplatu studentski kredit kojim mi je bilo omogućeno studiranje. Obitelj i prijatelji pokušavaju pronaći sve moguće načine kako bi mi omogućili operaciju i rehabilitaciju. Ako ste u mogućnosti novčano mi pomoći, bila bih Vam neizmjerno zahvalna”, napisala je Melanija. U Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma otvoren je žiro račun za Melaniju Horvat.

Kunski račun UOLL-a: Broj računa IBAN: HR 5123400091116005263, Primatelj: UOLL, Poziv na broj: 02 200913, Svrha: Donacija za Melaniju Horvat te devizni računi: Valuta CHF: HR5123400091116005263, Valuta EUR: HR5123400091116005263, Svrha: Donacija za Melaniju Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije