Na ovogodišnjem Porcijunkulovom 120 tisuća posjetitelja

Povodom Svjetskog dana turizma konferenciju za medije održala je Turistička zajednica grada Čakovca. U osvrtu na 2013. godinu direktorica Turističkog ureda grada Čakovca Ivana Maltar izdvojila je vrlo uspješnu središnju turističko-kulturnu manifestaciju, Porcijunkulovo 2013., koja je početkom kolovoza bila održana u Čakovcu.

Kako je kazala Maltar, nastavljen je trend povećanja broja posjetitelja pa je ove godine tijekom pet dana odvijanja manifestacije 90 različitih programa posjetilo 120 tisuća posjetitelja.

-Ova brojka koju nam je dala PU međimurska samo potvrđuje kako je smjer kojeg smo odabrali za manifestaciju dobar i kojeg ćemo se i u budućnosti držati – naglasila je Maltar i dodala kako je Porcijunkulovo postalo najveći regionalni sajam tradicijskih zanata jer se ove godine predstavilo rekordnih 150 izlagača.

Odgovarajući na novinarsko pitanje koliko je Porcijunkulovo koštalo, Maltar je kazala kako nije premašen planirani iznos od pola milijuna kuna te da je manifestacija već petu godinu zaredom samoodrživa. O financiranju rada Turističke zajednice koja je do 1. rujna 2013. prihodovala cca 1.500.000,00 kuna, Maltar je istaknula kako 27 posto prihoda čine vlastita sredstva, 10 posto dotacije Grada Čakovca, a preostalih 63 posto sredstava su iz EU, domaćih projekata i sredstva sponzora.

U prvih osam mjeseci ove godine u Čakovcu je zabilježen porast noćenja za 5 posto, a razlog tome što brojka nije još i veća je nedostatak smještajnih kapaciteta više kategorije – ističu Romano Bogdan, zamjenik čakovečkog gradonačelnika i Gordan Vrbanec, zamjenik predsjednika gradske Turističke zajednice, koji su ujedno uputili poziv potencijalnim investitorima u smještajne objekte grada Čakovca.

Ono što Čakovec ima jest strateški položaj turistički sve zanimljivijeg kraja koji je bitna karika u razvoju hrvatskog kontinetalnog turizma – ističe Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana.

Sam Turistički ured grada Čakovca nedavno se ponovo vratio u svoje obnovljene prostorije u ulici Kralja Tomislava u samom središtu grada, a direktorica Ureda, Ivana Maltar, rekla je kako se već krenulo u pripreme idućeg Porcijunkolovog, kao i svih manifestacija koje kroz godinu privlače sve veći broj turista u naš kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije