CZK: Izložba arhitekta Bojana Perhoča, koncert Marte i Virne

U petak 4. listopada Centar za kulturu Čakovec u Galerija Scheier s početkom u 19 sati organizira izložbu arhitekta Bojana Perhoča – 4 vizije Čakovca u međuprostoru i međuvremenu.

Na izložbi čakovečkog arhitekta Bojana Perhoča bit će izložena 4 projekta o prostorima Čakovca koji su širenjem grada ostali važni međuprostori najužeg centra grada i njegovih kvartova – prenamjena bivše tvornice MTČ, moguća izgradnja na prostoru tenis kluba Franjo Punčec, prijedlog prenamjene proizvodnog kompleksa Čakovečkih mlinova i projekt novog studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne.

Bilo da se radi o prenamjeni postojećih funkcija ili izgradnji praznog prostora namjera arhitekta Bojana Perhoča je da kroz svoja razmišljanja o spomenutim lokacijama da smjernice o mogućim novim kratkoročnim i dugoročnim mogućnostima prostora koje obrađuje projektima koje će izložiti na izložbi. Izložba će za vrijeme trajanja biti popraćena s nekoliko događanja – predavanjem o urbanim temama Čakovca, koncertom i performansima.

U utorak 1. listopada u Dvorani Zrinski/Scheier s početkom u 19.30 sati u projektu Glazbena mladež koncert će održati Marta Bratković na violini i Virna Kljaković na klaviru. Na programu su Detoni, Bloch, Brahmas i Arvo Part-Fratres.

Marta Bratković i Virna Kljaković započele su svoju suradnju 2010. godine u sklopu kolegija komorne glazbe u klasi prof. Pavla Zajceva. Od tada su zajedno prošle kroz širok repertoar komorne glazbe svirajući u raznim sastavima (trija, kvarteti, kvinteti). Bilježe zapažene nastupe u Zagrebu u ciklusu “Virtuoso”, te u Ivanić Gradu, Čakovcu i Karlovcu, svirajući klavirske kvintete J. Brahmsa i D. Šostakovića.

Kao duo nastupale su u sklopu ovogodišnjeg seminara “Summer con spirito” pod vodstvom prof. Evgenija Epsteina. Trenutno se pripremaju za natjecanje “Ferdo Livadić” u sklopu Samoborske glazbene jeseni.

Filmski program i raspored predstava u CZK-u pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije