Čakovečki Crveni križ obilježio Svjetski dan prve pomoći

Nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca diljem svijeta potaknuta inicijativom Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježila su 14. rujna Svjetski dan prve pomoći. Hrvatski Crveni križ odlučio je ovogodišnji dan posvetiti djeci i vozačima motornih vozila.

Za svu djecu u Republici Hrvatskoj koja su u ovoj školskoj godini krenula u prvi razred osnovne škole osigurana je slikovnica iz edicije Pomozimo medi Jurici – na putu do škole i to zahvaljujući sredstvima doznačenim Hrvatskom Crvenom križu iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH 2011. do 2020.

Djelatnici i aktivisti GDCK Čakovec povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći podijelili su slikovnice svim prvašićima u Međimurskoj županiji. U I. OŠ Čakovec, OŠ V. Nazora Pribislavec i u OŠ Macinec održane su radionice i prikazane su vježbe pružanja prve pomoći unesrećenima. U općini Nedelišće održana je edukacija prve pomoći za vatrogasce.


Klaunovi obradovali male bolesnike

Svake se godine u vremenu od 14. do 21. rujna obilježava Tjedan borbe protiv TBC-a, te se Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uključuje u obilježavanje raznim manifestacijama. Tako su djelatnici i aktivisti taj tjedan, a uz sklopu projekta “Bolnica Bezbolnica” posjetili su Dječji odjel Županijske bolnice Čakovec i darivali im pelene i deke. Mališanima je bilo ugodno u društvu kalunova Anete i  Kreše. Osim posjeta bolnici, posjetili smo i oboljele, i prigodno ih darivali.


Europski tjedan kretanja

GDCK Čakovec uključilo se i u obilježavanje Europskog tjedna kretanja i to 20. rujna kada je u suradnji s Međimurskom županijom, Gradom Čakovec, PUM Čakovec, HAK Čakovec i Zavodom za javno zdravstvo Čakovec prikazalo vježbu pružanja prve pomoći unesrećenima u prometnoj nezgodi, te su podijeljeni promotivni materijali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije