Međimurski volonteri uredili okoliš Stare hiže u Frkanovcu

Uređenjem Stare hiže u Frkanovcu u subotu 21. rujna obilježena je kampanja “Hrvatska volontira!”. Ovu volontersku kampanju zajednički su obilježili Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode i Volonterski ured Međimurja, uz pomoć brojnih volontera i volonterki te vrijednih ruku članova udruge Frkanovčani.

Volonteri su uredili okoliš Stare hiže u Frkanovcu, hiže koja će biti otvorena za svakog putnika namjernika i za lokalnu javnost kao mjesto na kojem će biti buduća eko – etno zbirka međimurske tradicijske baštine i kao mjesto na kojem će ljudi moći shvatiti važnost prirode i važnost očuvanja iste za buduće generacije.

Kampanja “Hrvatska volontira!” organizirana je po treći put, od strane Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC), kojoj je Volonterski ured Međimurja član. Kampanjom se tradicionalno, svake godine na 21. rujan, koji je ujedno i Međunarodni dan mira, želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Ove godine slogan kampanje bio je da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos kojeg nije teško dati, volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže. Stoga organizatori zahvaljuju svim superherojima koji su u subotu pomogli urediti okoliš Stare hiže i pritom se dobro zabaviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije