Tarzan i divlja svinja na posljednjoj večeri u čakovečkom CZK-u

U čakovečkom Centru za kulturu četvrtak 26. rujna od 20 sati možete pogledati predstavu Kazališne družine Štolcer Čakovec pod nazivom Tarzan i divlja svinja na posljednjoj večeri. Autorica teksta je Krisitna Štebih, a redatelj Dejan Buvač

U predstavi igraju: Marko Kovač, Ivan Goran Herman, Ana Horvat, Matko Buvač, Željka Grahovec, Ivica Mikolaj, Kristina Štebih, Klementina Vodušek, Josip Bašek, Tamara Korunek, Samanta Grahovec, Igor Belović, Alen Horvat, Dejan Buvač i Trio Cigojner Bela: Mario Jagec, Dino Pavleković i Željko Grahovec.

Predstava je osvojila nagradu Grada Slavonskog Broda – najbolja predstava po izboru publike na 53. festivalu Hrvatskih kazališnih amatera održanom od 17. – 19. svibnja ove godine. Promjene dolaze nepozvane, zateknu nas nespremne i takvima nam se čini da ne donose ništa dobro.

Promjene nagrizaju obitelji, prijatelje, države i vrijeme. Obitelj Vlade Tarzana vrti se u začaranom krugu svih obitelji kojima će društvo pokušati diktirati kako da promjene svoju svakodnevicu. Hoće li prihvatiti nešto od toga i hoće li moći uvidjeti malo dobra u onome što na prvi pogled donosi samo zlo, pogledajte u predstavi…


Koncert glazbene mladeži

U Dvorana Zrinski/ Scheier u utorak 1. listopada u 19.30 sati u sklopu nastupa glazbene mladeži možete uživati u koncertu Marte Bratković na violini i Virne Kljaković na klaviru. Marta Bratković i Virna Kljaković započele su svoju suradnju 2010. godine u sklopu kolegija komorne glazbe u klasi prof. Pavla Zajceva.

Od tada su zajedno prošle kroz širok repertoar komorne glazbe svirajući u raznim sastavima (trija, kvarteti, kvinteti). Bilježe zapažene nastupe u Zagrebu u ciklusu “Virtuoso”, te u Ivanić Gradu, Čakovcu i Karlovcu, svirajući klavirske kvintete J. Brahmsa i D. Šostakovića. Kao duo nastupale su u sklopu ovogodišnjeg seminara “Summer con spirito” pod vodstvom prof. Evgenija Epsteina.

Trenutno se pripremaju za natjecanje “Ferdo Livadić” u sklopu Samoborske glazbene jeseni. Na programu će se naći Detoni, Bloch, Brahmas i Arvo Part-Fratres. Cijeli program Centra za kulturu za mjesec listopad pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije