Nova metoda liječenja kralježnice u Međimurju

DTK- neoperativna dekompresijska terapija kralježnice u Lumbalis centru za kralježnicu u sklopu Toplica Sv. Martin.

Dekompresijska terapija je izrazito uspješna ne operativna procedura za uklanjanje bolova i raznih drugih tegoba uzrokovanih problemima kralježnice. U tretmanu ovom procedurom koristi se sofisticirana oprema u kombinaciji s modernim stolovima za trakcijsku terapiju.

Za razliku od klasične fizikalne terapije koja uglavnom djeluje samo na smanjenje  simptoma, DTK ima prednost u primjeni jer je usmjerena na otklanjanje uzroka nastanka problema( vrlo često je taj problem mehanički pritisak u strukturama kralježnice).

Način rada je jedinstven. Upotreba specifične kombinacije pravilnog položaja tijela i promijenjivog intenziteta sile postiže se glavni učinak terapije: dekompresija (smanjivanje pritiska) , poboljšavanje krvnog optoka ,izmjena tvari u ozljeđenom području kralježnice. Sustavom dekompresijske terapije smanjuje se pritisak na intervertebralne diskove, korijene spinalnih živaca te se povećava mobilnost malih zglobova kralježnice. U trenutku kada više ne djeluju tablete, injekcije, niti klasična fizikalna terapija tada obično liječnici/kirurzi preporučuju operativni zahvat. Prije toga svakako se posavjetujte provesti DTK kako biste izbjegli operaciju s dugom postoperativnom rehabilitacijom.

Dekompresijska terapija koristi se kod:

    – Hernije diska-Bulginga (ispupčenost)

    – Uklještenja živca

    – Išijasa (lumboishia)

    – Trnca u ruci i nozi

    – Glavobolje i vrtoglavice

    – Tinitusa-mehanički uzrokovanog šuma u ušima

    – Bolova u donjem dijelu leđa,prsnom ili vratu

    – Degenerativne bolesti diska

    – Spondilolisteze- poskliznuće kralješka

    – Fasetnih sindroma

Lumbalis centar iz Svetog Martina u mjesecu rujnu slavi rođendan. U mjesecu slavlja nudimo rođendanski popust koji ćete moći preuzeti na eMeđimurje.hr u razdoblju trajanja od 20. rujna 2013. do 20. listopada 2013.

Ako imate problem s kralježnicom ili neke druge tegobe mišično-koštanog sustava nazovite 040 371 104 ili 095 443 1111 ili pošaljite upit na info@lumbalis.net. Za sve informacije posjetite www.lumbalis.com.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije