FOTO: Završilo trodnevno obilježavanje Dana Kotoribe

Kolažnim kulturnim i zabavnim programom u nedjelju 15. rujna završilo je trodnovno obilježavanje Dana Općine Kotoriba. Program je započeo u petak svečanom sjednicom Općinskog vijeća i rock večeri za mlade ispod šatora kod škole uz svirku Zodiaca.

Subotnje druženje počelo je u poslijepodnevnim satima kuhanjem gulaša kotoripskih udruga (njih 14) koji je mještanima podijeljen za degustaciju. Istovremeno su održane Općinske igre bez granica gdje su najbolji bili članovi DVD-a Kotoriba. Drugo mjesto osvojila je Udruga za bolje sutra, dok je treća bila ekipa KK Kotoriba.

Njima je općinski načelnik Ljubomir Grgec na završnoj svečanosti u nedjelju uručio priznanja, baš kao i sudionicima ovogodišnje akcije Kotoriba – međimurski cvjetnjak. Priznanje za najuređeniji balkon primila je Nevenka Krznar, najljepši prozor ima Mirjana Sabolić, a najuređeniju okućnicu Terezija Fundak. Subota je završila zabavom uz Frikove.

U nedjelju je obilježavanje Dana Kotoribe započelo misnim slavljem u župnoj crkvi za kotoripskog stogodišnjaka Miju Golubića. Završna svečanost započela je mimohodom svih sudionika programa koji su se kasnije svojim nastupima ispod šatora predstavili kotoripskoj publici i njihovim gostima.

Tu su bili članovi Zrinske garde Čakovec. Oni su izvršili prijavak načelniku Grgecu koji je zatim puknuo s gardijskog topa. Svoja umijeća sviranja na puhačkim instrumenata prezentirali su članovi Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava, ljepotom mažoret plesa oduševile su Mažoretkinje Kotoribe, a tradiciju, kulturu, ples i pjesmu svoga kraja prikazali su članovi KUD-a Kotoriba i njihovi gosti iz HKUU Prigorec iz Markuševca.

U večernjim satima za smijeh, pjesmu i zabavu bio je zadužen odličan trojac – Vid Balog, Adam Končić i Drele te grupa Max 5.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije