Četiri učenika s teškoćama dobit će pomoćnike u nastavi

Dana 9. rujna u velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, ministar Željko Jovanović i predsjednica Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec Miljenka Radović mag. iur potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi i pomoći pri uključivanju učenika s teškoćama u odgojno obrazovni proces za razdoblje od 1. rujna do 31. prosinca 2013. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i tajnik društva Dragutin Mustak. Ukupno su potpisana 34 ugovora za projekte udruga koje pomažu uključivanju 150 učenika s teškoćama u odgojno obrazovni proces, a do kraja godine za tu je namjenu preko javnog poziva odobreno blizu dva milijuna kuna.

Na natječaj se javilo ukupno 49 udruga koje pružaju pomoć za 202 učenika, a one koje nisu zadovoljile uvjete natječaja upućene su kako se uspješno prijaviti na natječaj koji će biti raspisan do kraja godine ili osiguranje pomoći u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i lokalnom zajednicom.

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec po prvi puta je na ovaj način osiguralo pomoć za četiri svoja člana koji pohađaju osnovnu školu. Uspjeh je tim veći jer neke udruge koje su ranije primala bespovratna sredstva za tu namjenu od Ministarstva socijalne politike i mladih koje je ranije imalo tu nadležnost, ovaj puta nisu zadovoljile uvjete natječaja, a Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec je i ovaj puta pristupilo prijavi ozbiljno i temeljito te uspjeh nije izostao.

To je korak ka cilju da se svi učenici mogu obrazovati u skladu sa svojom željama i sposobnostima, zaposliti se i živjeti od svojega rada. Ministar Jovanović je najavio da će Hrvatskoj uskoro biti na raspolaganju pet milijuna eura koji će biti dodatni impuls za ostvarivanje toga cilja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije