Branitelji iz Općine Nedelišće u posjetu Plitvičkim jezerima i Slunju

U subotu 7. rujna Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Općine Nedelišće u jednodnevnom izletu organiziranom za svoje članove, članove njihovih obitelji, donatore i simpatizere posjetila je NP Plitvička jezera. Neposredno prije polaska u razgledavanje nacionalnog parka, položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomenika prvom poginulom redarstveniku Josipu Joviću (krvavi Uskrs 1991. godine).

Uz riječi dobrodošlice obratio im se njihov domaćin hrvatski branitelj Milan Žafran. U kratkom ali sadržajnom obraćanju opisao je ratna događanja u Plitvičkom kraju. Po izuzetno lijepom vremenu prošetali su parkom te uživali u njegovim ljepotama. U prostoru okruženom šumom i vodom čovjek se osjeća ugodno i ispunjeno te zrači pozitivnom energijom, prepričaval su. Na zajedničkom ručku u restoranu “Mirjana Rastoke” nastavili su druženje, a isti su realizirali sa Marinom Radočaj.

Hranom i uslugom bili su itekako zadovoljni. Grad Slunj bio je sljedeće odredište. Kod spomenika hrvatskim braniteljima u središtu mjesta susreli su se s domaćinima Tomislavom Magdićem i Nikolom Požegom – hrvatskim braniteljim. Župnik mons. Mile Pecić upoznao ih je s povijesnim događanjima na ovim prostorima (od naseljavanja prostora Slunja do dan današnjeg).

Uz zajedničku molitvu za stradale u Domovinskom ratu pomolili su se i za sveukupno zajedništvo hrvatskog naroda. U prelijepo uređenom parku nastavili su druženje s domaćinima koji su bili ugodno iznenađeni članstvom, posebice mlađim naraštajem. Dan se polako bližio kraju te su se puni dojmova i utisaka uputili prema Međimurju i Nedelišću.

Iz udruge se žele zahvaliti svima koji su im omogućili ovaj izlet: Općini Nedelišće, JU NP Plitvička jezera – Dr.sc. Lidiji Bertović, Jakopić travelu, pekari “IN” Nedelišće, Kerman Zvonku te članovima i prijateljima UDVDR-a ogranaka Nedelišće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije