Malešnice u preloškoj Knjižnici i čitaonici

Čudo govora ili tajna govora tema je koja je od davnina zaokupljala kako znanstvenike, tako i laike. Činjenica da dijete u prosjeku do kraja treće godine starosti ovlada tako složenim sustavom kao što je jezik zaista je vrijedna čuđenja, ali i propitivanja.

Posebno se to odnosi na propitivanje o kvaliteti govora kojim je dijete okruženo, odnosno o adekvatnosti govornih uzora i okruženja, kao i odgovornosti koju odrasli imaju u posredovanju govora, a koje često nisu svjesni.

Upravo stihovi malešnica u sebi sadrže sve glasove i skupine glasova jednoga jezika potrebne za uvođenje djeteta u govor. Zato su oni od davnine bile glavnim sredstvom za njegovo poticanje. Vedre i vesele pjesmice i igre prstima zasigurno će potaknuti zajedništvo odraslih i djece i donijeti mnogo radosti i djeci i odraslima.

U Knjižnici i čitaonici Prelog nastavljaju s projektom “Čitaj mi” te pozivaju roditelje beba i djece do treće godine starosti da se prijave za radionice Malešnica i igara prstima koje će se održati u multimedijskoj dvorani Knjižnice i čitaonice Grada Preloga 11. rujna s početkom u 18 sati. 

Radionice su besplatne, vodi ih stručna osoba, a potencijalne nove termine održavanja će uvjetovati zainteresiranost roditelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije